Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Serveis de la Biblioteca

Serveis de la Biblioteca

Actualitat jurídica

Setmanalment us oferim una recopilació de les darreres novetats legislatives més importants. Les podeu consultar a l’apartat Notícies de la Biblioteca.

Biblioteca Digital

La Biblioteca digital està formada per una selecció de recursos electrònics en accés obert per ús dels col·legiats. Formen part d’aquest apartat els Dossiers Temàtics elaborats per nosaltres, la Col·lecció històrica, formada per les obres jurídiques antigues i altres continguts digitals: documents electrònics, legislació, jurisprudència o formularis.

Catàleg de la Biblioteca

El Catàleg informatitzat de la Biblioteca de l’ICAB és l’eina documental bàsica per a la cerca i localització de tots els fons bibliogràfics posteriors a 1978 que integren la Biblioteca.

Centre de documentació

Us oferim la possibilitat de sol·licitar-nos informació jurídica concreta: bibliografia, legislació, jurisprudència i formularis. Podeu realitzar les peticions des de la pàgina web de la Biblioteca, apartat Centre de documentació, presencialment o  bé per correu electrònic. La nostra resposta serà pel mateix mitjà en què ens hagueu fet la petició. El cost del servei serà el que marquen les tarifes vigents.

Difusió Selectiva d’Informació

Servei d'alerta de les novetats bibliogràfiques incorporades al catàleg que permet a l'usuari mantenir-se al dia de tota la documentació rebuda a la Biblioteca relativa al seu àmbit d'especialització. Subscripció gratuïta. S’ha d’omplir el formulari a l’apartat web: Servei de Difusió Selectiva d’Informació.

Dossiers temàtics

Periòdicament la Biblioteca elabora reculls d’informació sobre temes d’actualitat que recopilen tota la documentació jurídica localitzable a la Biblioteca. Estan estructurats en diferents apartats: legislació, jurisprudència, bibliografia, adreces web, recull de premsa, formularis, etc. Són consultables des de l’apartat Biblioteca Digital.

Formació d’usuaris

Us oferim la possibilitat de realitzar cursos de formació gratuïts per aprofundir en el coneixement dels serveis i recursos de la Biblioteca (funcionament del catàleg, bases de dades jurídiques, etc.).

Fons Antic

Formen part d’aquest fons  tots aquelles obres anteriors al segle XX. Hi ha dues grans col·leccions que inclouen impresos i manuscrits: una des dels inicis del s. XI fins a 1821 i l’altra que abasta tot el segle XIX.

Periòdicament realitzem exposicions temàtiques d’una selecció dels documents més representatius d’aquest fons.

Hemeroteca

L’Hemeroteca disposa d’un espai propi a la Biblioteca on es troben en accés lliure els darrers anys de les revistes estatals més consultades i les estrangeres de més prestigi. El fons està ordenat alfabèticament per títols. La resta dels fons estan custodiats al dipòsit i són consultables emplenant la butlleta de petició i lliurant-la a l’auxiliar de la Biblioteca

Informació i referència

El personal bibliotecari us dóna resposta a qualsevol dubte sobre la Biblioteca i els seus serveis i us assessora sobre on i com podeu trobar la informació jurídica que necessiteu. Aquesta informació es pot obtenir presencialment, per telèfon, fax o correu electrònic.

Novetats bibliogràfiques

Us facilitem estar al dia sobre les últimes obres rebudes a la Biblioteca consultant el Llistat de novetats que s’elabora mensualment. Podeu consultar aquestes novetats mitjançant els espais fixes on exposem els darrers llibres (vitrines del vestíbul de la Biblioteca) i fascicles de revistes (expositor de la sala d’Hemeroteca).

Préstec

Mitjançant el servei de préstec us oferim la possibilitat de treure els fons prestables de la Biblioteca durant un període de temps determinat. Podeu gestionar-lo tant des de la Biblioteca com des del catàleg en línia.

Préstec sense desplaçament

L'objectiu del préstec sense desplaçament és evitar que els col·legiats o bé personal dels seus despatxos s’hagin de moure. S’envien al despatx o domicili dels col·legiats els documents prestats a qualsevol localitat, tant a Barcelona ciutat, província o altres comunitats autònomes com a l’estranger. El cost del servei serà el que marquen les tarifes vigents.

Préstec interbibliotecari

L’objectiu del préstec interbibliotecari és facilitar la consulta dels fons d’altres biblioteques que pertanyen al Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC) i a d'altres universitats espanyoles als nostres col·legiats.

Reprografia i Digitalització

El Servei de Reprografia permet fotocopiar el material imprès posterior al 1900, pel que fa a les obres cronològicament anteriors es pot sol·licitar una còpia digitalitzada. El cost del servei serà el que marquen les tarifes vigents.

Sala de Lectura

La Sala de Lectura està organitzada per matèries i s’hi pot consultar en lliure accés la major part de les monografies recents, aproximadament els últims 5 anys.

Sala Multimèdia

Es poden consultar els recursos electrònics (bases de dades generals, especialitzades, doctrinals..., llibres, revistes i altre material digital) de la Biblioteca, així com també es pot accedir a Internet. La impressió i la gravació es cobraran segons les tarifes vigents.

Sala Pràcticum

Espai de consulta fàcil i ràpida de codis, formularis, guies, Mementos..., és a dir obres pràctiques.

Suggeriments de compres

Podeu proposar l’adquisició d’un llibre o la subscripció a una nova revista o base de dades que no es trobin en el nostre fons. La Biblioteca avaluarà la viabilitat de la proposta de compra segons la seva política d’adquisicions.

Taxacions de llibre antic

A tot aquell col·legiat que estigui interessat en saber el valor d’un o una col·lecció de llibres anteriors al segle XX, la Biblioteca li farà una taxació. Es necessita saber de quin llibre es tracta i el seu estat de conservació.

Visites guiades

La Biblioteca organitza visites guiades del fons històric i de les seves instal·lacions. Si hi esteu interessats recordeu que cal concertar cita prèvia.

Els primers dimarts de cada mes hi ha l’oferiment de la Biblioteca Portes Obertes on hi ha la possibilitat de fer una visita al matí (12 h.) i a la tarda (18 h.)

Per concertar les visites, cal enviar un e-mail a biblioantic@icab.cat

Cases Singulars organitza visites guiades al Palauet Casades per a no col·legiats/des (+ info).

Wifi (xarxa sense fils)

Des de tota la Biblioteca disposeu de connexió inalàmbrica a Internet.

Documents

Contactes

  • Altres telèfons ICAB 
  Departament de Biblioteca (Sala Multimèdia)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5316 E. bibliobdd@icab.cat


  • Altres telèfons ICAB 
  Departament de Biblioteca (Informació Bibliogràfica)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5316 E. bibliocatalogacio@icab.cat


  • Altres telèfons ICAB 
  Departament de Biblioteca (Revistes)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5316 E. bibliohemeroteca@icab.cat


  • Altres telèfons ICAB 
  Departament de Biblioteca (Articles de revistes)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5316 E. bibliorevistes@icab.cat


  • Altres telèfons ICAB 
  Departament de Biblioteca (Préstec)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5316 E. biblioprestec@icab.cat


  • Altres telèfons ICAB 
  Departament de Biblioteca (Fons Antic)
  Mallorca, 283
  08037 , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5316 E. biblioantic@icab.cat


  • Altres telèfons ICAB 
  Departament de Biblioteca (Catàleg)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5316 E. bibliocataleg1@icab.cat


  • Altres telèfons ICAB 
  Departament de Biblioteca (Administració)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5316 E. biblioadmin@icab.cat


  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Biblioteca
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5316 E. direcciobiblioteca@icab.cat