Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Benvinguda del degà, Oriol Rusca

Benvinguda del degà, Oriol Rusca

És un honor per a mi donar-vos la benvinguda al web de l’Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), la casa de tots els advocats i advocades de la ciutat i d’altres indrets de Catalunya.

Amb el suport dels Diputats de la Junta de Govern, encarem aquest mandat amb la màxima il·lusió i entusiasme i amb la plena convicció que estem aquí per servir els col·legiats i col·legiades i, alhora, per servir a la societat de la qual formem part.

Barcelona és la meva ciutat i Sant Andreu, el meu barri. Vaig crèixer en companyia dels meus cinc germans grans i això em va ensenyar a compartir, a intercanviar experiències i a comunicar. Ara, com a degà de l’ICAB, espero saber transmetre als nostres col·legiats quin Col·legi volem.  Perquè volem ser la Junta de tots els companys i companyes, la Junta de totes les advocades i els advocats barcelonins. Per això requereixo la vostra implicació, la vostra participació i la vostra actitud proactiva. Vull un Col·legi obert, on tothom hi tingui cabuda i s’hi senti còmode.

Barcelona és també la ciutat on em vaig formar com a advocat. Sóc Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb un Màster en Dret Penal per la Universitat de Barcelona (UB) i la suficiència investigadora finalitzada.  

La meva experiència com a advocat penalista durant molts anys m’ha brindat, a més,  l’oportunitat de transmetre els meus coneixements als alumnes dels màsters d’especialització jurídica de cAmpus, dels postgraus de l’Escola de Pràctica Jurídica (EPJ) i de moltes de les promocions de Mossos d’Esquadra i policies locals.

Tornant al vessant més personal, estic casat i tinc dos fills. També, estic molt vinculat al Club Natació Sant Andreu i sóc Secretari de la Federació Catalana Natació. Sí, i això que l’esport no forma part de les meves passions...

Malauradament, no tinc l’apòzema màgica per sortir de la crisi. Però us puc ben assegurar que l’actual conjuntura econòmica ens obligarà a nosaltres, com a Institució, a ser més austers en la gestió dels nostres recursos. Per això estudiarem una nova relació entre les quotes i els serveis rebuts, el nostre paper respecte a la mediació, la reforma de la Borsa de Treball, l’emprenedoria, les noves oportunitats professionals, l’atenció permanent al col·legiat, les mesures concretes per modernitzar la maquinària del col·legi i la implicació absoluta amb les polítiques d’igualtat de gènere.

Ara més que mai, se’ns ha d’escoltar als advocats i advocades, com defensors dels drets i les llibertats de les persones, amb els conciutadans que es queden sense habitatge i pateixen l’exclusió social o davant de la Llei de Taxes que impedeix la tutela judicial efectiva i també per reivindicar un torn d’ofici digne, de qualitat, per garantir la prestació de la justícia gratuïta en favor dels més desvalguts, dels més necessitats.  I tot, això sí, amb rigor, amb propostes noves, amb serenor, però amb celeritat, il·lusió i compromís.

Vull un Col·legi de tots i totes i per a tots i totes. Nosaltres  sols no podrem. Us necessitem. Us demanem per això que us impliqueu i ens feu costat. Comptem amb la vostra col·laboració!

Espero comptar amb la vostra participació per fer de l’ICAB el Col·legi de tots i totes vosaltres.

Oriol Rusca i Nadal
Degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona

PD: Si voleu accedir al discurs que vaig fer el dia de l’acte de la meva presa de possessió com a degà d’aquesta Corporació, l’11 de juliol de 2013, us el podeu descarregar com a document adjunt (a peu d'aquesta pàgina).

Documents

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Deganat
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5313 F. 93 487 15 70 E. deganat@icab.cat