Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Càpsules vídeo formatives

Càpsules de Compliance

"Consells pràctics per respondre a la crisi del coronavirus des de la funció de compliance de les organitzacions", per Francisco Bonatti, vicepresident de la Secció de Compliance de l'ICAB.


"Els set elements fonamentals d'un programa de compliance", per Francisco Bonatti, vicepresident de la Secció de Compliance de l'ICAB.

 

Càpsules de Dret Concursal

"Consells per a l'Administrador Concursal en l'actual situació d'emergència pel COVID-19", per Pau Ballbé, president de la Secció de Dret Concursal de l'ICAB


 

"Efectes del Reial Decret 463/2020 i del Reial Decret-llei 8/2020 en la regulació de la Llei Concursal, en especial, sobre la declaració de concursos de creditors", per Juan Manuel de Castro, advocat, Magistrat Mercantil en excedència.


 “El dret concursal davant del COVID-19 i mesures necessàries de protecció social i econòmica”, per José María Fernández Seijo, magistrat de la Secció quinzena de l'Audiència Provincial de Barcelona; presentada per Octavio Gracia, jurista i economista especialitzat en Dret concursal.

 

"Anàlisi de les mesures concursals aprovades pel Reial Decret-Llei 16/2020, de 28 de abril", per Tomàs Nart, vicepresident de la Secció de Dret Concursal de l'ICAB.

 

Càpsules de Dret de Consum

"Una visió pràctica del control de transparència aplicat a les hipoteques", per Carlos Ballugera, president del Consejo de Consumidores y Usuarios, registrador de la Propietat; presentada per Mª Eugènia Gay, degana de l'ICAB.


"Situació de vulnerabilitat. Supòsits", per Verónica Dávalos, vocal de la Secció de Dret del Consum de l'ICAB.


 

"Dret de desistiment. Terminis i descripció", per Xavier Pineda, vocal de la Secció de Dret del Consum de l'ICAB.


 

"Recomanacions generals al voltant dels viatges combinats. Normativa aplicable", per Esther Lorente, vocal de la Secció de Dret de Consum de l'ICAB.


 

"Comentaris a la Sentència del TS de 4 de març de 2020 sobre la targeta revolving", per Jesús Sánchez, secretari de la Junta de Govern de l'ICAB.


 

"Ombres de l'article 36 del RDL 11/2020 per als consumidors", per Chantal Moll, vicepresidenta de la Secció de Dret Civil de l'ICAB, professora de Dret Civil a la Universitat de Barcelona."Circumstàncies de la moratòria de les hipoteques amb motiu del COVID-19", per Pepe Giménez Alcover, advocat i vocal de la Comissió de Dret de Consum de l'ICAB.

 

Càpsules de Dret de Família

"Recomanacions en les situacions de guarda compartida, similars i guarda individual", per Cristina Diaz-Malnero, presidenta de la Secció de Dret de Família de l'ICAB.


 

"Recomanacions sobre les comunicacions i estades dels fills durant l'estat d'alarma", per Mercè Cartié Julià, responsable de l'Equip d'Assessorament Tècnic en l'Àmbit de Família (EATAF); presentada per Cristina Diaz-Malnero, presidenta de la Secció de Dret de Família de l'ICAB.

 

Càpsules de Dret de la Infància i l'Adolescència

  "Criteris a adoptar en relació amb els menors durant l'estat d'alarma", per Pilar Tintoré, presidenta de la Secció de la Infància i de l'Adolescència de l'ICAB.


 

Càpsules de Dret Fiscal

"Actualitat fiscal i administrativa. La nova Llei 5/2020, de 29 d'abril, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic", per Susana Ferrer, diputada de la Junta de Govern de l’ICAB i membre de la Comissió de Normativa, i Alejandro Ebrat, advocat, assessor fiscal i vocal de la Comissió de Normativa de l'ICAB.

 

"Mesures fiscals Reial Decret-Llei 15/2020, de 21 d'abril", per Albert Folguera, president de la Secció de Dret Fiscal i Financer de l'ICAB.

 

"Reial Decret-llei 14/2020, de 14 d'abril. Extensió del termini per a la presentació i ingrés de determinades declaracions", per Albert Folguera, President de la Secció de Dret Fiscal i Financer de l'ICAB.


"Informació fiscal: impostos ajornables, com ajornar-los i codicions", per Albert Folguera, president de la Secció de Dret Fiscal i Financer de l'ICAB.

"Impost de Successions en temps de COVID-19", per Gemma Sala, Advocada especialista en Dret Fiscal.

 

Càpsules de Dret Laboral

"Mesures del RD 11/2020 en relació amb el subsidi i l’atur", per Jonathan Gallego, director professional del Gabinet Jurídic de CCOO de Catalunya.


"Subsidi de desocupació excepcional per fi de treball temporal", a càrrec d'Alejandro de Llano,vocal de la Secció de Dret Laboral de l'ICAB i gerent del Gabinet Jurídic d'UGT de Catalunya.


 

"Abast, mesures, entrada en vigor dels RD 9/2020, de 27 de març i RD 10/2020, de 29 de març: Acomiadament i permís retribuït", per Joaquim Pelegrín, col·legiat de l'ICAB; presentada per Cristina Vallejo, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB.


"Preguntes i respostes pràctiques sobre com aplicar els ERTO als despatxos professionals", per Max Arias, vicepresident de la Secció de Dret Laboral de l'ICAB; presentada per Cristina Vallejo, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB.


 

"Mesures laborals del RD-Llei 8/2020, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19”, per Emma Gumbert, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB.

 

"Normes d'aplicació dels ERTO als despatxos professionals", per Bernat Antràs, col·legiat núm 16.943.


 

"Quines mesures s'han adoptat respecte dels autònoms?", per Javier Aranda, advocat."Resum de mesures laborals adoptades com a conseqüència del COVID-19", per Sandra Larios, advocada col·legiada de l'ICAB.

 

"La funció de perit forense en els processos laborals", per Anna San Molina, perit psicòleg forense, membre de l'Associació Catalana de Perits Judicials i Forenses col·laboradors de l'Administració de Justícia.

 

Càpsules de Dret Mercantil

"Novetats del RDL 8/2020 en matèria d'òrgans socials i comptes anuals", per Lluís Esquerra Resa, president de la Secció de Dret Mercantil de l'ICAB


Càpsules de Dret Penal

"Les TIC i la seva incidència en la violència de gènere", per Susana Gisbert, fiscal a la Fiscalia Provincial de València, especialitzada en delictes de violència de gènere i delictes d'odi.


 "Es poden difondre imatges de menors a les xarxes socials?", per Escarlata Gutiérrez, fiscal contra la criminalitat informàtica i delictes econòmics.


 

"Prescriuen els delictes durant l'estat d'alarma?", per Albert Estrada, advocat i Doctor en Dret.


"Llei Orgànica 5/2000, de 12 de gener. Responsabilitat penal del menor", per Joaquín Olmedo, coordinador del Torn d'Ofici de Menors de l'I·llustre Col·legi d'Advocats de Cadis i membre de la Subcomissió de menors del Consell Andalús.

 

Càpsules de Dret Processal

"La responsabilitat civil i la protecció de dades", per Albert Jané, vicepresident del Grup de l'Advocacia Jove (GAJ) de l'ICAB.

 

"La prova electrònica: Com acreditem entre absents les nostres converses telefòniques", per Jose María Anguiano, advocat de l'ICAM, presentada per Cristina Vallejo, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB i Jesús Sánchez, secretari de la Junta de Govern de l'ICAB.


"Eines de l'advocat/da per a aconseguir una bona prova pericial", per Rafael Orellana de Castro, advocat i perit calígraf, president de l'Associació Catalana de Perits Judicials i Forenses.


"Extradició i ordre europea de detenció i entrega: Qüestions pràctiques", per Jaime Campaner, advocat i professor titular (acreditat) de Dret Processal UIB.


"L'aplicació del barem de la Llei 35/2015 per valorar les negligències mèdiques des de l'òptica del perit mèdic", por Aurora Sotelo Vázquez, miembro de la Asociación Catalana de Peritos Judiciales y Forenses.

 

Càpsules de Dret Sanitari

"Voluntats anticipades en època de pandèmia", per Josep Corbella, advocat i membre de la Secció de Dret Sanitari de l'ICAB.

 

"Comitès d’Ètica dins l’àmbit sanitari", per Josep Corbella, advocat i membre de la Secció de Dret Sanitari de l'ICAB.

 

Càpsules de la Comissió de Dones Advocades

"Teletreball i corresponsabilitat", per Andrea Accuosto, membre de la Comissió de Dones Advocades de l'ICAB i de la Comissió de Dones de l'Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya.


 

"Doble pandèmia: coronavirus i violencia de gènere", per Andrea Accuosto, membre de la Comissió de Dones Advocades de l'ICAB i de la Comissió de Dones de l'Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya.

 

"Adaptació i reducció de jornada durant el COVID-19", per Ainhoa Díaz, advocada. Membre de la Comissió de Dones Advocades de l'ICAB.

 

"Teletreball: connexió/desconnexió digital", per Àngels Calavia, advocada, membre de la Comissió de Dones Advocades de l'ICAB.

 

Diversos

"Cuida els teus clients per vendre més”, per Silvia Bueso, Experta en el “Arte de pedir”.

"Respiració profunda progressiva", per Ferran Garcia de Palau, membre de l'Associació Professional d'Instructors de Mindfulness, membre del Comitè de Benestar de l'Institut de Salut Mental de l'Advocacia (ISMA).

 

Càpsules d'Internacional

"Sostracció internacional de menors d'Espanya a Rússia", amb David Joan Viader, advocat a Barcelona.

"Labour law measures adopted in the UK during the COVID-19 pandemic", per Philip Henson, employment Lawyer and Chair of the Law Reform Committee of the Westminster and Holborn Law Society.

 

"French Government's emergency measures - Contract Law", per Nathalie Cazeau, Director of the Franco-Spanish Commission of the Paris Bar.

 

"Situació actual del Dret de Família a Anglaterra i Gal·les", per Carolina Marín Pedreño, presidenta de Westminster and Holborn Law Society. Membre de l'Acadèmia Internacional d'Advocats de Família.

 

“Obligacions contractuals i responsabilitat, amb atenció als contractes de lloguer i préstec”, per Niccolò Lasorsa Borgomaneri, membre de la Comissione Rapporti Internazionali de l'Ordine degli Avvocati di Milano.

 

"COVID-19 in Germany - The most relevant legal answers", per Anthony Trentin, soci a l'oficina de Frankfurt de BEITEN BURKHARDT i membre del grup de Banca/Finances i Mercats de Capital.

 

Càpsules de Mediació

"La mediació, una eina indispensable per a empreses i consumidors", per Carles García Roqueta, advocat, àrbitre, mediador i president de la Secció de Consum de l'ICAB i Noemí Medina, advocada i mediadora.

 

Càpsules de Responsabilitat Civil i Assegurances

"Cobertures dels contractes d'assegurances en casos de pandèmia, defunció per coronavirus o altres danys personals i materials conseqüència de la pandèmia", per Luis R. Pitarque, secretari de la Comissió d'Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances de l'ICAB.


 

Càpsules de Segona Oportunitat

"Tractament de l'habitatge habitual", per Octavio Gracia, economista, jurista, administrador concursal, membro del grup de treball de segona oportunitat ICAB-CICAC.

 

"Estratègia abans d'iniciar un assumpte de segona oportunitat", per Borja Pardo, advocat, mediador concursal, administrador concursal, membre del grup de treball de segona oportunitat ICAB-CICAC.


"Instruccions per complimentar el formulari de l'acord extrajudicial de pagaments", per Borja Pardo, advocat, mediador concursal, administrador concursal, membre del grup de treball de segona oportunitat ICAB-CICAC.


"Com afecta el RD 463/2020 pel que es declara l'estat d'alarma en els procediments de la Llei de Segona Oportunitat", per M. Elisa Escolà Besora, col·legiada núm. 26.187 de l'I·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona.

 

Càpsules de Transformació Digital

"Pla de contingència: Ciberseguretat", per Eduardo López-Roman, advocat i vocal de la Comissió de Transformació Digital de l'ICAB.