Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Catàleg de la Biblioteca

Catàleg de la Biblioteca

El catàleg de la Biblioteca de l’ICAB és l’eina documental clau per a la cerca i localització de tots els fons bibliogràfics posterior a 1978 que integren la Biblioteca.

Proporciona referències bibliogràfiques (autor, títol, editor, any d’edició, matèries, ...) de localització (Sala de Lectura, Dipòsit, Hemeroteca), de disponibilitat de l’exemplar (prestable, reservat, etc.) i d’accés (pels recursos electrònics).

>>> ENLLAÇ DIRECTE AL CATÀLEG DE LA BIBLIOTECA

Hi ha possibilitat de fer la cerca a tot el catàleg -Catàleg general-, el resultat de la qual inclourà tot el fons sigui de la tipologia que sigui (llibres, revistes, articles...), o als subcatàlegs específics: Monografies (llibres), Revistes i buidats i Fons antic (anterior al 1900). Per a la cerca de documents anteriors al 1978 hi ha diversos catàlegs manuals que es complementen entre si.

Podeu fer cerques per diversos camps alhora: autor, títol, matèria, editorial, col·lecció, entre d’altres. Existeixen tres tipus de cerca: assistida (només cal omplir els camps que coneixeu), avançada (permet treballar amb operadors booleans) i experta. Des de la icona de les pantalles de cerca del catàleg, podeu accedir a pantalles d'ajuda que ofereixen una explicació detallada. La informació del catàleg s’actualitza en temps real.

 1. Ajudes a la cerca
 2. Preguntes més freqüents (FAQS)
 3. Serveis relacionats
 4. Departament / Comissió responsable

  Ajudes a la cerca

Per cercar un document heu de realitzar tres etapes: buscar el document al catàleg; prendre nota de les dades de la seva localització; accedir al document. trobar-lo:

 1. Com trobar un document en el catàleg
 2. Com localitzar els documents a la Biblioteca
 3. Com accedir als documents que m’interessen

  Preguntes més freqüents (FAQ'S)

 • Puc consultar el catàleg de la Biblioteca des del meu despatx? Sí, només heu d’entrar a la pàgina web de l’ICAB, després a Biblioteca On Line i cliqueu l’opció Catàleg. Seguidament, us demanarà la vostra identificació d’usuari que és el número de col·legiat i la clau d’accés.
 • Què he de fer si no recordo o no tinc la meva clau d’accés? Contactar amb el SAC perquè et proporcionin un altre password d’accés a la Biblioteca.
 • Quina informació trobaré al catàleg? El catàleg proporciona les referències bibliogràfiques de tot el fons de la Biblioteca: si tenim un llibre determinat, bibliografia sobre un tema concret, etc., facilitant les dades necessàries perquè localitzis els documents a la Biblioteca.
 • Trobaré el text complet d’un article de revista o d’un llibre al catàleg? En la majoria de casos, no. El catàleg proporciona dades bibliogràfiques per poder localitzar l’exemplar físicament. Malgrat això, hi ha documents que sí que són accessibles per Internet on consta l’enllaç. Ex.: Un codi de Tirant lo Blanch, que es pot actualitzar per la web.
 • Què és la cerca booleana? Consisteix en realitzar la cerca utilitzant els operadors booleans I (d’intersecció), O (d’addició), NO (d’exclusió). Aquesta opció només és possible en la cerca avançada i en l’experta.

  Serveis relacionats

 • Informació bibliogràfica i Servei de Referència: Atenció de consultes bibliogràfiques i assessorament sobre la cerca i recuperació d’informació dels els diferents recursos de la Biblioteca.
 • Difusió Selectiva de la Informació (DSI): Servei d’alerta de novetats mitjançant el qual els usuaris subscrits estan permanentment actualitzats quant a les novetats bibliogràfiques que s’incorporen a la Biblioteca relatives al seu àmbit d’especialització.
 • Préstec: Préstec de les obres disponibles i gestió de reserves i renovacions de les obres en la pròpia seu de la biblioteca o mitjançant el catàleg per Internet.
 • Suggeriment de compra o desiderata: Podeu proposar l’adquisició d’un llibre que no es trobi en el nostre fons, omplint el formulari de suggeriment de compra o desiderata. La Biblioteca avaluarà la viabilitat de la proposta de compra segons la seva política d’adquisicions. En qualsevol cas, s’informarà a la persona interessada de la decisió presa.
 • Novetats bibliogràfiques: Exposició permanent de les novetats que us permet estar al dia de les últimes obres rebudes a la Biblioteca.

  Departament / Comissió responsable

Biblioteca

Documents

Contactes

  • Altres telèfons ICAB 
  Departament de Biblioteca (Informació Bibliogràfica)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5316 E. bibliocatalogacio@icab.cat


  • Altres telèfons ICAB 
  Departament de Biblioteca (Préstec)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5316 E. biblioprestec@icab.cat


Enllaços