Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Préstec

 1. Descripció del servei
 2. Funcionament
 3. Préstec a les delegacions
 4. Preguntes més freqüents

Descripció del servei

Mitjançant el servei de préstec us oferim la possibilitat d’endur-vos a casa documents de la Biblioteca durant un període establert de temps. Només cal que us dirigiu al taulell de préstec amb els llibres que voleu més el carnet que us acrediti com a col·legiat/ada, alumne/a de l’Escola de Pràctica Jurídica, membre del campus ICAB o associat/ada a l’ICAB.

Funcionament

 • Termini: 7 dies per als préstecs normals i restringit a un dia o el cap de setmana per a determinades obres (vegeu les preguntes més freqüents). Els llibres de temàtica no jurídica gaudeixen d’un préstec de 3 setmanes.
 • Número: El màxim és de 3, que poden ser llibres o CD. Recordeu que només en podeu agafar dos llibres de la mateixa matèria.
 • Retorn: Podeu retornar els documents:

-    Al taulell de préstec dins de l’horari de la Biblioteca: de dilluns a divendres de 9.00 a 19.45h i dissabtes de 9.00-13.45h (excepte agost)
-    A les bústies de l’entrada del carrer Mallorca.
-    A les delegacions del Col·legi: consulteu la informació aquí.
-    Per mitjà del Servei de préstec sense desplaçament.

 • Renovacions: Si finalitza el termini d’un préstec i el voleu prorrogar, el podeu renovar en persona al taulell de la Biblioteca, per telèfon (936011260), per correu electrònic (biblioprestec@icab.cat) o per mitjà del catàleg en línia (cal identificar-se i accedir a “La meva biblioteca”). Hi ha un màxim de 3 renovacions de 7 dies de durada cadascuna per als llibres jurídics i una única renovació de 21 dies per als no jurídics .
 • NO es poden renovar llibres fora de termini, llibres que estiguin reservats o que ja hagin estat renovats les vegades autoritzades.
 • Reserves: Es poden reservar tant llibres que estiguin en préstec com els que no per tal d’assegurar que el trobareu quan vingueu a la Biblioteca. En cas que es estiguin en préstec, quan es faci el retorn el sistema genera un correu electrònic per a informar-vos de la disponibilitat. La reserva dura 48h sense considerar-ni caps de setmana ni festius. Una vegada passat aquest període el llibre torna a estar disponible. El nombre màxim de llibres que es poden reservar és de 3.

Préstec a les delegacions

El préstec a les delegacions és un servei de la Biblioteca que consisteix en enviar-vos els llibres de la biblioteca a la vostra Delegació.

Es pot sol·licitar a través del servei tots els llibres prestables. Les condicions seran les mateixes que la de qualsevol préstec realitzat directament a la seu del carrer Mallorca. Només canvia el fet que la durada comença a comptabilitzar a partir del moment que el llibre és a la Delegació.

La valisa que fa el transport arriba un dia per setmana a cada delegació i per poder preparar i enviar el material les peticions s’han de fer amb antelació:

- Arenys        Peticions fins dijous        Disponibilitat dilluns
- Badalona    Peticions fins dimecres    Disponibilitat dijous
- Berga  Peticions fins dijous 15.00h   Disponibilitat divendres de 12 a 14h
- Cornellà    Peticions fins dilluns        Disponibilitat dimarts
- El Prat        Peticions fins dimarts        Disponibilitat dimecres
- Hospitalet    Peticions fins dimarts     Disponibilitat dimecres
- Gavà        Peticions fins dijous        Disponibilitat dilluns
- Igualada    Peticions fins dijous        Disponibilitat dilluns
- Sant Boi    Peticions fins dimecres        Disponibilitat divendres
- Sta. Coloma    Peticions fins dimecres    Disponibilitat dijous
- Vilafranca    Peticions fins dijous         Disponibilitat dilluns
- Vilanova    Peticions fins dijous         Disponibilitat dilluns

Per sol·licitar aquest Servei heu d’omplir el formulari aquí

Recordeu que també  podeu retornar qualsevol dels préstecs a través de les Delegacions, només cal que lliureu l’obra al personal d’aquestes i ells s’encarregaran de tramitar la devolució.

Preguntes més freqüents

 • Com puc saber quins llibres tinc en préstec? Entreu al Catàleg i identifiqueu-vos a la part superior de la pantalla. Accediu a “La meva biblioteca”. En la nova pantalla apareix un enllaç als préstecs que teniu.
 • Com puc renovar un préstec? Entreu al Catàleg i identifiqueu-vos a la part superior de la pantalla. Accediu a “La meva biblioteca”. En la nova pantalla apareix un enllaç als préstecs que teniu. Si el document es pot renovar, apareixerà un requadre blanc que cal seleccionar i prémer el botó “Renovar”. Anotar la nova data de devolució que apareix.
 • Puc reservar un llibre prestat?  Entreu al Catàleg i identifiqueu-vos a la part superior de la pantalla. Cerqueu el document que vulgueu reservar. Si el document es pot reservar, apareixerà el botó “Reservar” sota la informació del document. Seleccioneu el requadre blanc “Sol·licitar” i premeu “Acceptar”. Les reserves només duren 3 dies.
 • Què està exclòs de préstec? Estan totalment exclosos de préstec el fons antic, les publicacions periòdiques, els repertoris i els codis legislatius. Malgrat això, hi ha llibres de consulta freqüent que estan exclosos de préstec. En aquest cas, hi ha un préstec restringit només al cap de setmana, sense opció a renovar-lo.
 • Què té préstec restringit? Llibres de consulta freqüent: es poden endur en préstec a qualsevol hora del dia i han de ser retornats al dia següent a les 9h. Llibres de recent adquisició: només poden sortir de divendres a dilluns a les 9h.
 • Si demano un préstec a una delegació tinc les mateixes condicions que els  préstecs realitzats directament a la seu del carrer Mallorca? Pel que fa a la durada del préstec i nombre de documents les condicions són les mateixes que la dels préstecs realitzats directament a la seu del carrer Mallorca. Només varia el fet que els 7 dies de préstec s’inicien en el moment que el llibre arriba a la Delegació.

Contactes

  • Altres telèfons ICAB 
  Departament de Biblioteca (Préstec)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5316 E. biblioprestec@icab.cat