Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Atestats

Defensa el dret a accedir als materials de l'atestat: utilitza l'Habeas Corpus!

11/05/2017
Facilitem un formulari per instar procediment d’Habeas Corpus.

Davant la constatació de que únicament en un  5% de les detencions, els lletrats tenen accés als materials de l’atestat, segons enquesta realitzada als advocats/-des en servei de guàrdia d’assistència al detingut durant el mes de març, i actuant en el convenciment de que l’exercici d’aquest dret es fonamental per valorar la legalitat de la detenció, i que aquest dret està reconegut en l’article 7 de la Directiva 2012/13/UE  que segons el TC en sentència de 30 de gener de 2017, és  directament aplicable,  us facilitem un formulari per instar procediment d’habeas corpus, elaborat pels companys de la secció de Dret Penal de  l’ICAB,  pel cas que considereu convenient pels interessos del  vostre  client  la interposició d’aquest procediment.

Hem habilitat una adreça de correu electrònic, per tal de que ens comuniquis les incidències i suggeriments que en relació a aquest tema  vulguis compartir amb nosaltres  atestats@icab.cat.

Documents

    • 12/05/2017
    • Comissió de Relacions amb l'Administració i la Justícia (CRAJ) 
    • pdf
    • 320.91 Kb
    Model Habeas Corpus