Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 19/2017, del 6 de setembre, del referèndum d'autodeterminació (DOGC del 8 de setembre de 2017)

18/09/2017
Entrada en vigor: 06/09/2017. La llei consta de 34 articles, 2 Disposicions Addicionals i 3 Disposicions Finals.

Aquesta Llei regula la celebració del referèndum d'autodeterminació vinculant sobre la independència de Catalunya, les conseqüències en funció de quin sigui el resultat i la creació de la Sindicatura Electoral de Catalunya.

Es determina la sobirania de Catalunya, essent el seu Parlament qui actua en representació de la sobirania d’aquella.

Es convoca la ciutadania de Catalunya a decidir el futur polític de Catalunya mitjançant la celebració del referèndum en els termes que es detallen. Al respecte, s’assenyala que el resultat del referèndum té caràcter vinculant i que l'àmbit del referèndum és el de tot el territori de Catalunya.

Si en el recompte dels vots vàlidament emesos n'hi ha més d'afirmatius que de negatius, el resultat implica la independència de Catalunya. A aquest efecte, el Parlament de Catalunya, dins els dos dies següents a la proclamació dels resultats oficials per la Sindicatura Electoral, celebrarà una sessió ordinària per efectuar la declaració formal de la independència de Catalunya, concretar els seus efectes i iniciar el procés constituent.  Si en el recompte dels vots vàlidament emesos n'hi ha més de negatius que d'afirmatius, el resultat implica la convocatòria immediata d'unes eleccions autonòmiques.

Es regula el contingut de la papereta i el sistema de recompte dels vots.

El referèndum se celebrarà el diumenge dia 1 d'octubre de 2017.

Es regula la campanya electoral del referèndum, les garanties, l’administració electoral, (Sindicatura electoral, seccions i meses electorals) i el sistema de consultes, queixes i recursos.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DEL PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302