Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

La Junta de Govern de l’ICAB acorda aplicar la dispensa prevista a l’art.1.2 de la Llei 1/96, d’assistència jurídica gratuïta, modificat per Llei 2/2017, de 21 de juny, als advocats i advocades que actualment no es trobin en situació d’alta al Torn d’Ofici

05/07/2017
Amb data de 22 de juny de 2017, el BOE ha publicat la Llei 2/2017, de 21 de juny, de modificació de la Llei 1/1996, de 10 de gener, d'assistència jurídica gratuïta.
La Junta de Govern de l’ICAB acorda aplicar la dispensa prevista a l’art.1.2 de la Llei 1/96, d’assistència jurídica gratuïta, modificat per Llei 2/2017, de 21 de juny, als advocats i advocades que actualment no es trobin en situació d’alta al Torn d’Ofici

La modificació legal té clarament la finalitat de mantenir la no subjecció a l’IVA de les quantitats corresponents a la retribució del Torn d’Ofici, utilitzant com a mecanisme la prestació obligatòria del Servei.

Així es desprèn de la nota publicada al web del Ministeri de Justícia amb motiu de la reforma legal operada: El BOE publica la reforma legal por la que la asistencia jurídica gratuita seguirá sin estar sujeta a IVA

L’art.1.2 d’aquest text legal preveu que els Col·legis d’Advocats podran organitzar el Servei i dispensar al col·legiat quan es donin raons que ho justifiquin.

Pel que fa a l’ICAB, l’article 2.2. del Reglament de Torn d’Ofici vigent ja preveia la possibilitat que el servei del Torn d’Ofici fos obligatori per a tots els col·legiats segons les circumstàncies concurrents, mitjançant acord motivat de la Junta de Govern, precepte que té com a finalitat clara la garantia de prestació continuada del servei de Torn d’Ofici.

A l’ICAB, el número d’advocats i advocades inscrits actualment al servei de Torn d’Ofici permet garantir la prestació adequada del servei obligatori del Torn d’Ofici, en tots i cadascun dels torns existents, amb professionals que compleixen el requisit previst a l’art. 25 de la mateixa norma legal.

Per tot l’exposat, i amb la finalitat de donar compliment al que s’indica a l’art.1.2 de la Llei, la Junta de Govern de l’ICAB ha adoptat l’acord pel que considera que els advocats que actualment no es troben en situació d’alta al Torn d’Ofici queden dispensats de la prestació del servei.

Aquesta dispensa podrà ser aixecada a sol·licitud de qualsevol advocat, el que suposarà la seva alta al servei de Torn d’Ofici, sempre i quan s’acreditin la resta de requisits establerts per poder prestar el servei.

Pel que fa als advocats actualment inscrits al servei del Torn d’Ofici podran demanar la dispensa en la seva prestació i, en conseqüència la baixa del servei, segons l’establert al Reglament del Torn d’Ofici.

Contactes