Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

Els advocats i advocades de l'ICAB podem col·laborar, davant la problemàtica dels desnonaments, en l’evitació de situacions d’exclusió residencial

22/06/2017
En el marc del protocol signat entre el TSJC, el Departament de Justícia, les Diputacions provincials de Catalunya, CICAC, Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació Catalana de Municipis, que pretén evitar situacions d’exclusió residencial en els supòsits de llançaments d’habitatge habitual, l’ICAB ha assumit compromisos, el compliment dels quals pot ajudar a evitar que persones que es trobin en situació d’especial vulnerabilitat siguin desnonades de la seva residencia habitual sense que s’hagin pogut adoptar fórmules assistencials per garantir el dret a l’habitatge.

En aquest sentit, us informem que el SOJ comunicarà, prèvia conformitat del ciutadà, als Serveis Socials municipals, a la Generalitat de Catalunya i  a l’òrgan judicial on es tramita el procediment judicial en el que es pot produir un desnonament, les dades dels ciutadans  que es trobin en  aquestes  situacions, amb la finalitat de que s’adoptin les fórmules assistencials previstes.

Us demanem, per tant, que participeu activament en aquesta tasca, de forma que en defensa dels interessos del vostre client, prèvia autorització per escrit per part del vostre client, comuniqueu a l’òrgan judicial en la vostra primera  intervenció processal, la situació de risc d’exclusió residencial del vostre client.

Els advocats i advocades de l’ICAB contribuïm a millorar la societat.

Contactes