Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Projecte de Llei pel qual s'incorpora a l'ordenament jurídic espanyol la Directiva 2013/11/UE, del Parlament Europeu i del Consell, de 21 de maig de 2013, relativa a la resolució alternativa de litigis en matèria de consum

08/05/2017
Entrada en vigor: prevista per a l’endemà de la seva publicació al BOE.

Modifica els apartats 3 i 4 de l'article 21 del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, de 16 de novembre, així com el Reial decret 231/2008, de 15 de febrer, pel qual es regula el Sistema Arbitral de Consum.

Mitjançant aquesta Llei s'incorpora al dret espanyol la Directiva 2013/11 / UE del Parlament Europeu i del Consell, de 21 de maig de 2013, relativa a la resolució alternativa de litigis en matèria de consum i per la qual es modifica el Reglament (CE) núm 2006/2004 i la Directiva 2009/22/CE.

Aquesta llei té com a finalitat garantir als consumidors residents a la Unió Europea el accés a mecanismes de resolució alternativa de litigis en matèria de consum que siguin d'alta qualitat per ser independents, imparcials, transparents, efectius, ràpids i justos. A l’efecte, determina els requisits que han de reunir les entitats de resolució alternativa de litigis perquè, en el marc d'aplicació d'aquesta llei, puguin ser acreditades i incloses en el llistat nacional d'entitats que elabori l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició. També regula el procediment per a l'acreditació de les entitats de resolució alternativa de litigis que ho sol·licitin; i estableix les obligacions que han d'assumir les entitats de resolució alternativa acreditades.

Cal tenir present que la presentació d'una reclamació davant d'una entitat acreditada suspendrà o interromprà els terminis de caducitat i de prescripció d'accions d'acord amb el que estableix la normativa que resulti d'aplicació en cada cas; i quan de manera voluntària s'iniciï davant d'una entitat acreditada un procediment de resolució alternativa amb resultat no vinculant, estant en curs un procés judicial, les parts, de comú acord, podran sol·licitar la seva suspensió de conformitat amb la legislació processal.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302