Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de reforma del Reglament del Congrés dels Diputats per a la regulació dels Grups d'interès

31/03/2017
Aquesta proposició de Llei es troba en tràmit en el Congrés dels Diputats i ha passat el tràmit de presa en consideració. Entrada en vigor: als sis mesos de la seva publicació al Butlletí Oficial de les Corts Generals.

S'afegeix un nou capítol novè al títol IV del Reglament del Congrés dels Diputats per tal de regular la figura dels Grups d'Interès, establint la creació d'un registre públic de caràcter obligatori en el qual s'han d'inscriure els representants de Grups d'Interès que mantinguin trobades amb els diputats i el personal adscrit a la seva tasca parlamentària amb l'objectiu de traslladar els seus interessos i propostes.

La disposició considera Grup d'Interès a aquelles persones físiques o jurídiques que duguin a terme de manera organitzada accions per influir en el poder legislatiu en defensa dels interessos comuns dels seus membres.

S’estableix que tots aquells representants dels grups d'interès que vulguin mantenir trobades amb els diputats i amb el personal adscrit a la seva tasca parlamentària amb l'objecte de traslladar les seves propostes en defensa dels seus interessos, amb caràcter previ, inscriure en un registre públic adscrit a la Secretaria General del Congrés dels Diputats.

Els Grups d'interès deixaran constància en el Registre de les reunions amb els Diputats i el personal adscrit a la seva tasca parlamentària amb l'objectiu de traslladar els seus interessos i propostes, acompanyant còpia de la documentació presentada durant les mateixes. La Presidència, amb el parer favorable de la Mesa i de la Junta de Portaveus, ha d'adoptar les disposicions necessàries per a garantir la publicitat del registre, amb les garanties suficients per protegir les dades que s'hagin de mantenir reservats.

Es determinen les dades que els grups d’interès han de consignar en el Registre i les normes de conducta que han de complir, de manera que la infracció de qualsevol de les previsions establertes  comportarà la cancel·lació de la inscripció en el Registre per part  dels Grups d’interès que incompleixin  la norma i la prohibició d’accés a la Cambra durant el període que determini la Mesa del Congrés en funció de la gravetat de la infracció.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes