Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

Impulsem el català a la Justícia!

04/05/2017
Els advocats del Torn d’Ofici que presentin determinats escrits en català rebran un complement de 14 euros addicional per actuació realitzada.
Impulsem el català a la Justícia!

Com ja us hem informat en anteriors ocasions, el Departament de Justícia i el Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya (en endavant CICAC) van acordar el passat 28 de desembre de 2016 un conveni per fomentar l’ús del català en l’Administració de Justícia. Aquest acord preveu una prova pilot amb advocats i advocades adscrits al servei de Torn d’Ofici i Justícia Gratuïta.

En cas de fer-se en llengua catalana, l’actuació de l’advocat d’ofici comportarà la percepció d’un complement econòmic de 14 euros. Els escrits en català s’hauran de presentar al Col·legi, juntament amb la justificació de l’actuació d’ofici.

Podeu consultar els escrits concrets que implicaran la percepció de la quantia addicional AQUÍ.

Les quantitats addicional es rebran trimestralment en funció del nombre d’actuacions realitzades en català durant el període.

Per participar en el programa, els advocats i advocades de Torn d’Ofici interessats han d’enviar un correu electrònic a l’adreça del CICAC serveilinguistic@cicac.cat, manifestant que es vol l’Adhesió voluntària al Pla Pilot de foment de l’ús del català a la Justícia i indicant: nom, cognoms, Col·legi al qual pertany i número de col·legiat.

El termini d’inscripció i participació serà obert durant tota la vigència de la prova pilot (inicialment, un any, fins al 28 de desembre de 2017) i els advocats i advocades es podran donar d’alta o baixa quan ho considerin, prèvia comunicació al mateix correu electrònic.

Contactes