Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Projecte de Llei sobre precursors d'explosius

06/06/2017
Aquest projecte de llei es troba en tràmit al Congrés dels Diputats.

Entrada en vigor: prevista al mes següent de la data de la seva publicació al BOE. Tot i així, els arts. 4.4 (sobre la comunicació en cas de sostracció o desaparició de substàncies autoritzades per la llicència prevista a l’annex 1 del Reglament (UE) núm. 98/2013, del Parlament Europeu i del Consell, de 15 de gener de 2013) i 11.2 f) (sobre la previsió d’infracció greu de l’incompliment relacionat amb l’etiquetatge obligatori previst a l’art. 5 del Reglament (UE) abans indicat) entraran en vigor als 2 anys de la seva publicació al BOE.

El projecte de llei regula el sistema de llicència que permet als particulars introduir a Espanya, adquirir, posseir o utilitzar precursors d'explosius restringits, així com la comunicació per part dels operadors econòmics de les transaccions sospitoses, la sostracció o desaparició de precursors de explosius (a través d'un registre intern específic dels operadors econòmics que intervinguin) i el règim sancionador aplicable en cas d'infracció a les disposicions del Reglament (UE) núm. 98/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 15 de gener de 2013, sobre la comercialització i utilització de precursors d'explosius.

És d'aplicació a les substàncies recollides en els annexos del Reglament (UE) abans indicat, així com a les mescles i substàncies que les contenen. Queden exclosos del seu àmbit d'aplicació els articles definits i subjectes a control pel Reglament (CE) núm 1907/2006 del Parlament Europeu i del Consell, de 18 de desembre de 2006, i la Llei 8/2010, de 31 de març, per la qual s'estableix el règim sancionador previst en els Reglaments (CE) relatius al registre, a l'avaluació, a l'autorització i a la restricció de la substàncies i barreges químiques (REACH) i sobre la classificació, l'etiquetatge i l'envasament de substàncies i mescles (CLP), que el modifica; així com els articles pirotècnics, els medicaments facilitades a un particular de manera legítima en raó d'una recepta mèdica i els explosius als quals es refereix el Reglament d'explosius, aprovat pel Reial Decret 230/1998, de 16 de febrer.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302