Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

Pagament del Mòdul d'Especial complexitat penal

18/09/2017
Amb motiu de l’existència de causes complexes a l’àmbit penal, i en relació a la seva retribució a l’àmbit de Torn d’Ofici, us informem que l’Acord de col·laboració entre el Departament de Justícia i el CICAC per a l’establiment del marc d’actuació en matèria de prestació d’assistència jurídica gratuïta durant l’any 2017 contempla la possibilitat d’abonar el mòdul d’especial complexitat.
Pagament del Mòdul d'Especial complexitat penal

Aquest mòdul és acordat per la Junta de Govern de l’ICAB , a proposta de la Comissió de Torn d’Ofici, en forma motivada, i s’aplica amb normalitat quan, p. ex., la durada del judici excedeix de 3 dies de vista oral.

Per altra part, també el conveni indicat preveu (criteri 25) que en aquelles situacions en les que el Col·legi d’Advocats hagi de compensar una actuació i no hi hagi mòdul específic previst, es podrà realitzar una consulta a la Comissió Mixta de Seguiment formada pel Departament de Justícia i el CICAC.

En aquest sentit, us informem que l’ICAB fa ús d’aquesta possibilitat en aquelles situacions en les que la celebració de la vista en nombroses sessions justificaria un pagament que hauria de ser superior al del Mòdul d’especial complexitat, sent que en totes les ocasions en que s’ha plantejat aquesta possibilitat, s’ha obtingut acollida favorable per part del Departament de Justícia.

Podeu consultar els documents als enllaços següents:

Contactes