Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei de reforç de la lluita contra la morositat en les operacions comercials

13/11/2017
Aquesta proposició es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. El Ple ha aprovat la presa en consideració i continuarà la seva tramitació parlamentària.

Modifica la Llei 3/2004, de 29 de desembre, per la qual s'estableixen mesures de lluita contra la morositat en les operacions comercials; en particular els seus arts. 2, 3, 9 i 11. A més afegeix els Nous arts 12 a 17. També modifica la Llei 7/1996, de 15 de gener, d'Ordenació del Comerç Minorista (el seu art 17) i suprimeix la transitòria 2a d'aquesta Llei.

La proposició determina a quins pagaments serà d’aplicació i quins resten exclosos. També determina la nul·litat de determinades clàusules que es puguin pactar sobre la matèria, establint accions de cessació i retractació en l’aplicació de condicions generals de la contractació nul·les.

Per altra banda, preveu l'establiment d'un Sistema Arbitral de Morositat, al qual totes les empreses que s'hagin adherit voluntàriament al mateix podran sotmetre de manera àgil i gratuïta les controvèrsies que sorgeixin per l'incompliment de les obligacions previstes.

També regula la transparència en els terminis de pagament en les societats mercantils i en els terminis de pagament de les administracions públiques.

Així mateix preveu creació de l'Observatori Estatal de la Morositat en les operacions comercials.

Determina que els òrgans de contractació del sector públic han d'incorporar l'adhesió al Sistema Arbitral de Morositat com a condició d'execució en l'adjudicació de contractes públics.

Per últim, regula un regim sancionador per incompliment de les previsions d’aquesta disposició.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302