Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

L’ICAB ofereix orientació jurídica en diferents idiomes a les víctimes de l'atemptat de Barcelona

19/08/2017
Des del divendres 18 d’agost de 2017 està en funcionament un Servei d’Orientació Jurídica (SOJ) adreçat a les víctimes de l’atemptat de Barcelona, tant a la seu de l’ICAB (c/ Mallorca, 283) com a la Ciutat de la Justícia (Edifici D) en horari de matins.
L’ICAB ofereix orientació jurídica en diferents idiomes a les víctimes de l'atemptat de Barcelona

Aquest servei el presten advocats i advocades experts i formats en la matèria i s'ha organitzat en plena col·laboració amb el Departament de Justícia. En aquest sentit, l’ICAB està ja coordinat amb l'Oficina d'Atenció a la Víctima.   

El SOJ prestarà un servei d'orientació jurídica dels drets que emparen les víctimes de l’atac terrorista, així com dels serveis que poden trobar al seu abast, de conformitat amb la Llei 29/2011 de 22 setembre, de reconeixement i protecció integral a les víctimes del terrorisme, Llei 4/2015 de 27 abril de l’Estatut de la Víctima i Llei 1/96, d'Assistència Jurídica Gratuïta.

Aquesta orientació jurídica consistirà en informar a les víctimes dels seus drets (per exemple: repatriació del cadàver, indemnització pels danys soferts, ajuts socials, acompanyament i suport psicològic, comparèixer en el procediment judicial com a acusació particular, dret a justícia gratuïta sense acreditar manca de recursos, etc.)

L’ICAB ha traduït la informació per a les víctimes de l’atemptat de Barcelona a l’anglès, francès, italià i alemany, atès que les persones afectades són de diverses procedències.

En cas que se sol·liciti la defensa d'un Advocat d'Ofici, i atès que el tema és competència de l'Audiència Nacional, l’ICAB s’ha coordinat amb el Col·legi d'Advocats de Madrid per poder fer la tramitació oportuna.

Per a aquest SOJ especial per a les víctimes de l’atemptat de Barcelona es pot demanar cita prèvia trucant al telèfon general de l’ICAB (93 496 18 80) o bé al 93 422 15 45. Tot i així, en cas que algú vingui sense cita prèvia, l’ICAB es compromet a atendre'l. 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat