Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

El número d'advocats per atendre la guàrdia en assistència a detinguts per delictes de violència de gènere a l'àrea del Besòs s'inscrementa

06/07/2017
Per solucionar la problemàtica derivada del fet que els partits judicials de Santa Coloma i Badalona hagin de compartir un únic advocat destinat a l’assistència de persones detingudes per delictes de violència de gènere -el que provoca endarreriments quan l’advocat està actuant en un dels jutjats i no pot assistir a l’altre fins que no finalitzi la seva actuació-, el Departament de Justícia i l’ICAB han arribat a l’acord d'incrementar el número d’advocats, de forma que, amb data d’efectes d’1 de setembre seran dos els advocats convocats a cobrir aquesta guàrdia, als que s’assignaran les assistències del dia de la guàrdia, de forma que cadascú d’ells pugui donar cobertura a un partit judicial.

Per altra part, el número d’advocats destinats a la guàrdia d’estrangeria, de conformitat amb el previst a l‘article 19 del Decret 252/1996, de 5 de juliol (DOGC de 10 de juliol 1996), ha estat reduït, amb la mateixa data d’efectes, en dos lletrats els dies laborables, atès que la ràtio de detinguts per lletrat  en aquesta guàrdia és molt inferior a la fixada en el precepte en número de 3.

Contactes