Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 5/2017, del 28 de març, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic i de creació i regulació dels impostos sobre grans establiments comercials, sobre estades en establiments turístics, sobre elements radiotòxics, sobre begudes ensucrades envasades i sobre emissions de diòxid de carboni (DOGC del 30 de març de 2017)

10/04/2017
Entrada en vigor: 31/03/2017, tret dels capítols V, VI, VII i VIII del títol I de la part primera, relatius a l'impost sobre grans establiments comercials; a l'impost sobre les estades en establiments turístics; a l'impost sobre el risc mediambiental de la producció, manipulació i transport, custòdia i emissió d'elements radiotòxics, i a l'impost sobre les begudes ensucrades envasades, que entren en vigor el primer dia del trimestre següent a l'entrada en vigor d'aquesta llei.

El capítol IX del títol I de la part primera, relatiu a l'impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica serà exigible a partir de 1'1 de gener de 2018, excepte en el cas de les motocicletes, en què és exigible a partir de l'1 de gener de 2019. Els apartats 4 i 5 afegits a l'article 37 del text refós de la Llei de patrimoni són aplicables en el termini d'un any a partir de l'entrada en vigor d’aquesta llei. La modificació de la disposició addicional setena de la Llei 14/2010, del 27 de maig, dels drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència, és aplicable a partir de l'aprovació de la disposició reglamentària corresponent.

La llei preveu modificacions de tributs propis de la Generalitat (taxes de la Generalitat, impost sobre el habitatges buits, l’impost sobre estades en establiments turístics,) i de tributs cedits (IRPF, successions i donacions, ITP i AJD9, però –a més—preveu nous tributs com l’impost sobre grans establiments comercials, l’impost sobre el risc mediambiental de la producció, manipulació i transport, custòdia i emissió d'elements radiotòxics o l’impost sobre begudes ensucrades envasades

A més, mitjançant la modificació de diverses lleis, adopta mesures relatives al règim jurídic de les finances públiques, en matèria de patrimoni, en matèria de contractació pública, en matèria de funció pública,  en matèria d'òrgans reguladors o consultius, i  de reestructuració i racionalització del sector públic. També mitjançant modificacions normatives, s’incorporen  mesures administratives en matèria d'habitatge, d'urbanisme, d'ordenació ambiental, d'ordenació d'aigües i d'ordenació territorial, de medi natural, agricultura, pesca i alimentació, de política social, de política sanitària i de política sanitària.

Al marge d’altres aspectes, l’article 96 modifica la taxa per la prestació de serveis personals i materials en l’àmbit de l’administració de justícia (article 3 bis.1-3 de la Llei de taxes i preus públics, en matèria d’exempcions) de manera tal que se suprimeix la bonificació del 25 % sobre la taxa per la prestació dels serveis a què es refereix l’apartat 1 de l’article 3 bis.1-1 en el cas que la presentació dels escrits es faci per mitjans telemàtics.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DEL PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302