Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 9/2017, de 27 de juny de 2017, d'universalització de l'assistència sanitària, amb càrrec a fons públics, a través del Servei Català de la Salut (DOGC del 29 de juny de 2017)

10/07/2017
Entrada en vigor: 29/06/2017. Deroga la Llei 21/2010, del 7 de juliol, d’accés a l’assistència sanitària de cobertura pública a càrrec del Servei Català de la Salut.

La llei preveu que totes les persones residents a Catalunya (empadronades en un municipi de Catalunya; o que acreditin l’arrelament a Catalunya mitjançant els criteris que es despleguin per reglament que han de tenir per objecte donar accés a l’assistència sanitària, amb càrrec a fons públics, a persones i col·lectius en risc d’exclusió social) tenen dret a l’assistència sanitària, amb càrrec a fons públics, a través del Servei Català de la Salut.

L’accés a aquesta assistència de les persones que tinguin la condició d’assegurades o beneficiàries del Sistema Nacional de Salut s’ha d’ajustar al que estableix la normativa sectorial específica per la qual se’ls hagi reconegut aquesta condició. L’accés a l’assistència sanitària pública per mitjà del Servei Català de la Salut de les persones que no tinguin la condició d’assegurades o beneficiàries del Sistema Nacional de Salut requereix que acreditin la residència a Catalunya i que no tenen accés a l’assistència sanitària, amb càrrec a fons públics, a través d’una entitat diferent del Servei Català de la Salut.

Per altra banda, les persones que es trobin a Catalunya i no tinguin la condició de residents, tenen dret a l’assistència sanitària d’urgència, independentment de quina en sigui la causa, i a la continuïtat d’aquesta atenció fins a la situació d’alta mèdica, o remissió de la causa per la qual han ingressat al centre o han accedit al servei o establiment sanitari, sens perjudici que aquestes persones o, si escau, els tercers obligats legalment o contractualment a assumir aquestes despeses s’hagin de fer càrrec del pagament del cost de l’assistència sanitària rebuda. I les persones que no tinguin la condició d’assegurades o beneficiàries del Sistema Nacional de Salut que acreditin la residència a Catalunya i que no tenen accés a l’assistència sanitària, amb càrrec a fons públics, a través d’una altra entitat diferent del Servei Català de la Salut, tenen dret només a l’assistència sanitària que es presti dins el territori de Catalunya.

Les persones residents a Catalunya que tenen dret a l’assistència sanitària amb càrrec a fons públics i que, d’acord amb el que s’estableixi per reglament, es trobin en situació de vulnerabilitat social o sanitària o en situació d’insuficiència econòmica restaran exemptes de fer aportacions en la prestació farmacèutica ambulatòria.

Tots els residents a Catalunya que tenen dret a l’assistència sanitària, amb càrrec a fons públics, per mitjà del Servei Català de la Salut tenen dret a les prestacions fixades en cada moment pels serveis sanitaris del Sistema Nacional de Salut de l’Estat, de conformitat amb el contingut que estableixi la normativa sectorial específica.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DEL PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302