Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

L'ICAB commemora el Dia de la Justícia Gratuïta amb un acte a la Ciutat de la Justícia (AMB VÍDEO)

12/07/2017
El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha commemorat el Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici, que se celebra cada 12 de juliol, amb un acte institucional a la Ciutat de la Justícia en el transcurs del qual el degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, ha reivindicat la necessitat d’una reforma de la Llei de Justícia Gratuïta, atès que la Llei 1/96 d’assistència jurídica gratuïta, ja té 21 anys i la societat ha sofert una profunda evolució que ni aquesta llei ni les posteriors modificacions realitzades han recollit.
L'ICAB commemora el Dia de la Justícia Gratuïta amb un acte a la Ciutat de la Justícia (AMB VÍDEO)

En aquest sentit, des de l’ICAB es considera que la reforma de la Llei hauria de contemplar el Torn d’Ofici com un servei essencial per a la Societat i que posi en valor als advocats i advocades que presten aquest servei; que contempli no únicament l’actuació de l’advocacia en el marc de la justícia gratuïta sinó també la de l’advocat de torn d’ofici que, en compliment del dret de defensa ha d’actuar en els supòsits en el que la seva designa de Torn d’ofici no és coincident amb un reconeixement de la justícia gratuïta del seu client; i que tingui en compte noves formes de manca de recursos econòmics adequats a l’actual realitat social dels ciutadans del nostre país.

A l’acte, a més del degà sortint de l’ICAB, Oriol Rusca, hi ha assistit la degana electa, Maria Eugènia Gay, la secretària de Relacions amb l' Administració de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Patrícia Gomà, la diputada responsable del Torn d’Ofici, Mercè Claramunt, el diputat de la Junta Josep Capdevila, així com el secretari electe, Jesús Sánchez, i la diputada electa Carmen Valenzuela.

Dia de la Justícia Gratuïta 2017 a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i L'Hospitalet de l'ICAB a Vimeo.

Ningú no ha fet més per mi! Vídeo de l'ICAB en defensa i reivindicació dels advocats i advocades del Torn d'Ofici de l'ICAB a Vimeo.

Contactes