Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 14/2017, del 20 de juliol, de la renda garantida de ciutadania (DOGC del 24 de juliol de 2017)

02/10/2017
Entrada en vigor: 15/09/2017. Deroga la Llei 10/1997, de 3 de juliol, de regulació de la renda mínima d’inserció, sens perjudici de les excepcions que estableixen les disposicions transitòries d’aquesta Llei.

Regula la Renda Garantida de Ciutadania que ha d’assegurar els mínims d’una vida digna a les persones i a les famílies o nuclis de convivència que es troben en situació de pobresa.

Es configura com un dret subjectiu consistent en una prestació econòmica de caràcter periòdic,una d’elles no condicionada i, l’altra, condicionada al compromís d'elaborar, i, si s'escau, seguir, un pla d'inclusió social o d'inserció laboral, el qual té la finalitat de superar les condicions que han dut a necessitar la prestació i, per tant, deixar la renda garantida de ciutadania.

Té caràcter complementari i subsidiari d’altres ingressos i prestacions de caràcter econòmic.

Es regulen els requisits que han de complir les persones per tenir dret a la Renda Garantida de Ciutadania. El dret a percebre-la ho serà per tot el temps en què s’acrediti la situació de necessitat i el compliment dels requisits establerts a la llei. A més, es regulen les obligacions del titular de la prestació econòmica, la modificació de la seva quantia, la revisió, suspensió i l’extinció del dret a percebre la prestació econòmica. Es determinen els paràmetres per a quantificar-la.

La Renda Garantida de Ciutadania es finançarà a càrrec del Pressupost de la Generalitat de Catalunya. L’Administració de la Generalitat de Catalunya serà competent per dictar les resolucions administratives pertinents, tant pel que fa a l'aprovació o denegació inicial, com pel que fa a la possible modificació, revisió, suspensió o extinció del dret a la prestació de la Renda Garantida de Ciutadania.

L’Administració competent ha de dictar resolució expressa denegant o accedint a la sol·licitud en el termini de 4 mesos des de la data de la sol·licitud. Si en aquest termini no es dicta resolució expressa, s’entendrà estimada la sol·licitud presentada.

La Llei preveu específicament i regula el dret dels refugiats a la renda garantida de ciutadania.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DEL PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302