Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

La xarxa d'experts en Dret de la Unió Europea considera que les limitacions al Dret d'Accés a l'Atestat són excepcionals a la Norma Europea

22/06/2017
Us adjuntem el comunicat número 5 de la Xarxa d’Experts en Dret de la Unió Europea (REDUE), que analitza el dret a accedir als materials de l’atestat previst a l’article 7 de la Directiva 2012/13/UE del Parlament Europeu i del Consell de 22 maig 2012 relativa al dret a la informació en els processos penals i la sentència del Tribunal Constitucional de data 30 de gener de 2017.

En el comunicat  es conclou que  el Tribunal Constitucional abona la tesi segons la que les limitacions al dret a accedir a l’atestat son excepcionals a la norma europea, motiu pel que la norma nacional no les pot elevar a la categoria de regla general.

Únicament quan hi ha risc per les persones o per la investigació (art. 7.4 de la Directiva) i no és possible evitar aquest risc en forma diferent, la policia pot limitar l’accés a l’atestat.

L’ICAB ha posat en marxa la campanya SENSE ACCÉS A L’ATESTAT, NO HI HA JUSTÍCIA, amb la finalitat de que entre tots aconseguim fer realitat el dret a l’accés als materials de l’atestat.

http://www.icab.cat/atestats

Documents

Contactes