Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Seccions

Comunicat de la Secció de Dret Constitucional del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona

28/09/2017
La Secció de Dret Constitucional de la Comissió de Cultura del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), davant l'actual situació política i d'acord amb el Comunicat realitzat per la Junta de Govern de l'ICAB en data 26.09.2017, sol·licita que es respecti l'Estat social i democràtic de Dret regulat en la Constitució.
Comunicat de la Secció de Dret Constitucional del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona

Nota d’aclariment

El següent comunicat de premsa és una nota elaborada i enviada als mitjans per part de la Secció de Dret Constitucional del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB).

Les seccions i comissions de l'ICAB promouen el debat jurídic i fomenten la participació de les persones col·legiades en els diferents àmbits d'interès professional. No obstant això les actuacions o opinions que defensen no representen necessàriament l'opinió de la Junta de Govern d'aquesta corporació.

El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona és la veu oficial d'aquesta corporació i es manifesta a través de la seva Junta de Govern

Barcelona, ¿¿28 de setembre de 2017. La Secció de Dret Constitucional de la Comissió de Cultura del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), davant l'actual situació política i d'acord amb el Comunicat realitzat per la Junta de Govern de l'ICAB en data 26.09.2017, sol·licita que es respecti l'Estat social i democràtic de Dret regulat en la Constitució.

En relació a la recent normativa aprovada pel Parlament de Catalunya MANIFESTA, per unanimitat:

1r La Llei 19/2017, de 6 de setembre, del referèndum d'autodeterminació del Parlament de Catalunya, així com el Decret 140/2017 de 7 de setembre, de la Generalitat de Catalunya, de normes complementàries per a la celebració del referèndum d'autodeterminació, estan suspeses per diverses resolucions del Tribunal Constitucional.

Prosseguir amb l'execució de normes suspeses suposa una clara violació del nostre ordre constitucional espanyol i europeu per desobediència, que no té empara en el dret internacional, ni en el Dret de la Unió Europea, que regula i protegeix la integritat territorial de tots els seus Estats membres.

2n Un Estat de Dret mai pot permetre que alguna de les seves institucions desobeeixi les lleis i incompleixi les resolucions del Tribunal Constitucional. Ningú pot eludir el control jurisdiccional dels seus actes. Qüestionar els fonaments de l'Estat de Dret, menyspreant els òrgans encarregats d'aplicar les lleis, no és mai una opció lícita ni legítima. Això suposa, a més, posar en perill el nostre sistema de drets i de llibertats.

En aquest sentit, el referèndum convocat per al pròxim 1 d'octubre no té legitimitat. Com a juristes constitucionalistes constatem a més l'absència absoluta de les garanties democràtiques en aquest referèndum.

3r La plena garantia dels drets i llibertats dels ciutadans, a la Unió Europea, únicament és possible des del respecte a l'ordenament jurídic de la Unió i dels seus Estats membres. En el marc de la construcció europea no hi caben postures unilaterals ni supremacistes.

4t  En conseqüència, exigim a les nostres institucions el respecte a les lleis i a les decisions dels tribunals encarregats de fer-les complir, per garantir la convivència pacífica i els drets fonamentals i llibertats públiques de tots.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat