Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut › Atestats

Sense accés als atestats, NO HI HA JUSTÍCIA

12/05/2017
L’ICAB té en marxa una campanya amb la finalitat d’assolir l’exercici efectiu del dret d’accés als materials de l’atestat policial.
Sense accés als atestats, NO HI HA JUSTÍCIA

DRET D’ACCÉS ALS MATERIALS DE L’ATESTAT POLICIAL

És un fet constatable la diferent interpretació que el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona i els representants dels cossos policials donen a l’actual redactat de l’art. 520 de la LL.E.Crim, en relació al dret a accedir als materials de l’atestat, en seguiment de l’establert per la Comissió Nacional de Coordinació de Policies Judicials.

Aquesta diferent interpretació es manté fins i tot amb posterioritat a la sentència dictada pel Tribunal Constitucional amb data 30 de gener de 2017, per la qual el Tribunal considera aplicable directament l’art. 7 de la Directiva 2012/13/UE i indica que la negativa a l’entrega del material obrant a l’atestat comporta vulneració del dret a l’assistència lletrada (art. 17.3 de la CE) que inclou el dret del detingut i el seu lletrat a accedir als elements fonamentals per impugnar la situació privativa de llibertat.

Aquesta manca de facilitació als lletrats del dret a accedir als materials de l’atestat ha estat constatada per l’ICAB que, durant el mes de març de 2017 ha efectuat enquestes entre els advocats i advocades del Col·legi en situació de guàrdia en assistència al detingut, segons les quals el 95% de les assistències s’han portat a terme sense donar compliment a aquest dret recollit clarament a l'art. 520.2.d. i 527 de la LL.E.Crim, interpretats a la llum de l'art, 7 d'aquella Directiva.

Per aquest motiu, l’ICAB, i sense perjudici de les accions portades a terme fins a l’actualitat, ha iniciat una campanya amb la finalitat d’assolir l’exercici efectiu d’aquest dret.

En aquest sentit, ha habilitat al web col·legial un apartat amb  informació actualitzada i documentació d'interès al respecte. El podeu consultar aquí:

Contactes