Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Reial Decret Llei 14/2017, de 6 d'octubre, pel qual s'aprova la reactivació extraordinària i per temps limitat del programa de requalificació professional de les persones que esgotin la seva protecció per desocupació (BOE del 7 d’octubre de 2017)

16/10/2017
Entrada en vigor: 08/10/2017. Deroga expressament la D. Addicional segona del R. Decret-Llei 1/2013, de 25 de gener, pel qual es prorroga el programa de requalificació professional de les persones que esgotin la seva protecció per desocupació i s'adopten altres mesures urgents per a l'ocupació i la protecció social de les persones aturades.

Aprova la reactivació extraordinària i per temps limitat fins al 30 d'abril de 2018, del programa de requalificació professional de les persones que esgotin la seva protecció per desocupació (Pla PREPARA). 

Aquesta disposició es dicta després de la STC de 20/07/2017 que considerava que la centralització en el Servei Públic d'Ocupació Estatal de la gestió de l'ajuda econòmica a desocupats que han esgotat l'atur era contrària a la competència de les CCAA en matèria d'ocupació. Finalitzada la vigència del Pla afectat per la sentència, la disposició manté la protecció de les persones desocupades afectades per la norma i incorpora a les que haguessin esgotat la seva protecció per desocupació entre el 16 d'agost i la data d'aprovació d'aquesta norma.

A més, s’introdueix de nou la reducció del 20 per 100 en la cotització dels treballadors de la llar integrats en el Sistema Especial d'Empleats de Llar del Règim General de la Seguretat Social, amb efectes des de l'1 de setembre de 2017 fins al 31 de desembre de 2018.
També es modifica la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació per a delimitar les entitats del sector públic a les quals se'ls admet formalitzar contractes d'obra o servei determinat amb una durada superior a tres anys.

La Llei es modifica de manera que l'excepció al límit temporal dels contractes s'aplicarà a les Administracions Públiques, organismes públics, universitats públiques i altres entitats del sector públic considerades agents d'execució del Sistema Espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DE LES CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302