Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei del Parlament de Navarra, per la qual es modifica el text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, de 16 de novembre

26/06/2017
Aquesta proposició de llei es troba en tràmit al Congrés dels Diputats, havent superat el tràmit de presa en consideració.

Entrada en vigor: prevista per a l’endemà de la seva publicació al BOE, i serà d’aplicació a les clàusules, estipulacions, condicions o pactes que se subscriguin o que, ja subscrits, siguin aplicables.

La proposició planteja eradicar de l'ordenament jurídic tots aquells aspectes que posin traves a la igualtat d'oportunitats i promoguin la discriminació per qualsevol motiu, en aquest cas per ser persones portadores del VIH/SIDA pel que fa a l'àmbit de les clàusules discriminatòries contingudes en determinats contractes, negocis jurídics, prestacions o servei. La llibertat que el dret privat atorga per establir pactes i realitzar contractes no pot ser utilitzada per discriminar a col·lectius d'alguns àmbits pel sol fet de tenir una malaltia.

Per això preveu que seran nul·les i es consideraran no vinculants aquelles clàusules, estipulacions, condicions o pactes que excloguin a una de les parts per tenir VIH/SIDA. No tindrà tampoc validesa i serà nul·la la renúncia al que estipula aquesta disposició per la part que tingui VIH/SIDA.

A més, estableix el termini d'un any perquè el Govern d'Espanya presenti un Projecte de Llei en el qual es determini l'aplicació d'aquesta Llei a altres malalties pel que fa a les que es puguin produir els mateixos efectes excloents en les relacions jurídiques.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302