Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 7/2017, de 2 de novembre, per la qual s'incorpora a l'ordenament jurídic espanyol la Directiva 2013/11/UE, del Parlament Europeu i del Consell, de 21 de maig de 2013, relativa a la resolució alternativa de litigis en matèria de consum

13/11/2017
Entrada en vigor: 05/11/2017. Mitjançant aquesta Llei s'incorpora al Dret espanyol la Directiva 2013/11/UE del Parlament Europeu i del Consell, de 21 de maig de 2013, relativa a la resolució alternativa de litigis en matèria de consum i per la qual es modifica el Reglament (CE ) núm 2006/2004 i la Directiva 2009/22/CE.

Es modifica el primer paràgraf de l'apartat 1 de l'article 63 de la LEC; així com els apartats 3 i 4 de l'article 21 del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007; el Reial Decret 231/2008, de 15 de febrer, pel qual es regula el Sistema Arbitral de Consum; i se suprimeix el paràgraf d) de l'apartat 2 de l'article 2 de la Llei 5/2012, de 6 de juliol, de mediació en assumptes civils i mercantils.

Aquesta llei té com a finalitat garantir als consumidors residents a la Unió Europea l'accés a mecanismes de resolució alternativa de litigis en matèria de consum que siguin d'alta qualitat per ser independents, imparcials, transparents, efectius, ràpids i justos.

A aquests efectes, aquesta llei: determina els requisits que han de reunir les entitats de resolució alternativa de litigis perquè, en el marc d'aplicació d'aquesta llei, puguin ser incloses en el llistat d'entitats acreditades per cada autoritat competent així com en el llistat nacional d'entitats que elabori l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició; regula el procediment per a l'acreditació de les entitats de resolució alternativa de litigis que ho sol·licitin; estableix les obligacions que han d'assumir les entitats de resolució alternativa acreditades; i estableix els mecanismes per garantir el coneixement pels consumidors de l'existència d'entitats de resolució alternativa de litigis de consum acreditades, mitjançant l'establiment de l'obligació d'informació dels empresaris i l'actuació de les administracions públiques competents.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DE LES CORTS GENERALS]

 

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302