Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Cultura / Seccions › Seccions

La Secció de Dret Marítim de l'ICAB destaca que el transport marítim i les operacions portuàries representen aproximadament el 80% del comerç mundial

28/09/2017
Amb motiu del 'Dia Marítim Mundial 2017', aquesta Secció del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona destaca que el transport marítim és una activitat indispensable de la nostra societat / També alerta que la major preocupació actual en l'àmbit marí és la crisi de refugiats a la nostra frontera marítima
La Secció de Dret Marítim de l'ICAB destaca que el transport marítim i les operacions portuàries representen aproximadament el 80% del comerç mundial

Amb motiu del 'Dia Marítim Mundial 2017', que l'ONU commemora avui, 28 de setembre, sota el lema "Connectant vaixells, ports i persones", la Secció de Dret Marítim del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona destaca que el transport marítim i les operacions portuàries a nivell mundial representen aproximadament el 80% del comerç mundial per volum i més del 70% del comerç mundial per valor. Per això considera que la seguretat, protecció i eficàcia del transport marítim són necessàries per a un correcte desenvolupament del nostre entorn globalitzat, ja que sense transport marítim és impossible la globalització.

En aquest sentit, el president de la Secció de Dret Marítim de l'ICAB, Jaime Rodrigo de Larrucea, afirma que "un transport marítim més eficient, treballant en relació amb un sector portuari que estigui recolzat pels diferents Governs, suposa un element essencial per a l'estabilitat mundial i per al desenvolupament sostenible de la nostra societat".

La Secció de Dret Marítim també reafirma el seu compromís amb els objectius de l'Organització Marítima Internacional (OMI), ja que a través del treball diari de l'advocacia es protegeixen els drets de la gent del mar, del sector de la pesca, dels naviliers i operadors, del personal portuari, dels estibadors, així com dels interessos de les empreses exportadores i importadores i de les asseguradores.

Igualment, aquesta Secció destaca que en el camp jurídic la recent entrada en vigor del Conveni d'Aigües de Llast (BWM), el desenvolupament i implementació del Conveni de Treball Marítim (MLC 2006), els avenços en security, les normes d'evacuació dels vaixells de passatge suposen reptes per a tots els juristes dedicats a aquesta àrea del Dret.

Amb motiu "Dia Marítim Mundial", aquesta Secció del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona també vol alertar que la major preocupació actual en l'àmbit marí és la crisi de refugiats a la nostra frontera marítima.

Dia Marítim Mundial

Des de 1978, l'ONU commemora cada any el "Dia Marítim Mundial" sota un lema, el qual sempre intenta reflectir els esdeveniments que afecten de manera particular l'actualitat, amb l'objectiu de mantenir i millorar la seguretat de la vida humana al mar i la prevenció del medi ambient en l'ecosistema marítim.

El lema d'aquest any “Connectant vaixells, ports i persones” pretén donar resposta a l'Agenda de les Nacions Unides per al desenvolupament sostenible, fent especial èmfasi en el vincle necessari entre el transport marítim i la societat actual amb la intenció de crear una consciència social comú sense oblidar a ningú, en la qual l'Organització Marítima internacional (OMI) i els Estats Membres, juguin un paper molt important, com a òrgan regulador mundial del transport marítim internacional.El lema d'aquest any està vinculat i suposa una continuació dels objectius de l'any passat: el transport marítim indispensable per al món.

Nota d’aclariment

Aquest comunicat de la Secció de Dret Marítim és una nota elaborada i enviada als mitjans per part d'aquesta Secció del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona.

Les seccions i comissions de l'ICAB promouen el debat jurídic i fomenten la participació de les persones col·legiades en els diferents àmbits d'interès professional. No obstant això les actuacions o opinions que defensen no representen necessàriament l'opinió de la Junta de Govern d'aquesta corporació.

El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona és la veu oficial d'aquesta corporació i es manifesta a través de la seva Junta de Govern.

Secció de Dret de Marítim

La Secció de Dret Marítim treballa per estar al dia en relació a la normativa d'aquesta branca del dret així com per a fomentar l'organització de cursos, conferències i seminaris.

Des de la secció també es vol intervenir en la legislació d'aquells assumptes i disposicions que afecten aquesta especialitat.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat