Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de supressió del Consell Comarcal del Barcelonès

12/06/2017
Aquesta proposició de llei es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. Entrada en vigor: no es fa cap previsió específica. Tot i així, els preceptes que eventualment comportessin la realització de despeses amb càrrec als Pressupostos de la Generalitat, produiran efectes a partir de l’entrada en vigor de la llei de pressupostos corresponent a l’exercici pressupostari immediatament posterior a l’entrada en vigor d’aquesta llei

Es modifiquen els articles 11 i 40, i s’addicionen una Disposició Addicional Quarta i Cinquena al text del Decret Legislatiu 4/2003, de 4 de novembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de l’organització comarcal de Catalunya.

La modificació de l’art. 40, sobre el Fons de Cooperació Local, determina que la llei de pressupost de la Generalitat ha d’establir un percentatge de participació a favor dels consells comarcals o de les entitats que gestionin les competències comarcals en el Fons de cooperació local de Catalunya, el qual es nodreix de recursos procedents de l’Estat i de la Generalitat.

La modificació de l’art. 11 i la nova D. Addicional 4a comporten el reconeixement d’un règim especial a aplicar en el territori de la comarca del Barcelonès per a la gestió de les competències comarcals que es regulen al Títol IV del Decret Legislatiu 4/2003, que no requerirà l’existència d’un consell comarcal, podent atribuir-se les mateixes a les administracions municipals i supramunicipals que actuen en el territori.
 
Correspondrà al Govern la Generalitat de Catalunya, a través de les normes reglamentàries escaients, la distribució de les competències comarcals que corresponen al territori del Barcelonès entre els ajuntaments dels municipis de la comarca, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, altres consells comarcals o la pròpia Generalitat de Catalunya, sempre que disposin dels mitjans i organització que garanteixin el correcte funcionament dels serveis i activitats comarcals.

Es preveu (D. Addicional Cinquena) que el règim especial previst per la comarca del Barcelonès en la Disposició addicional quarta es podrà estendre a altres territoris que ho puguin sol·licitar, sempre que es compti amb el consentiment exprés dels municipis afectats i dels consells comarcals als que aquests pertanyen.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302