Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei sobre fixació de la quantia del salari mínim interprofessional

30/10/2017
Aquesta proposició de llei es troba en tràmit en el Congrés dels Diputats, havent superat el tràmit de presa en consideració. Entrada en vigor: l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat.

S'estableix que la quantia del salari mínim interprofessional (SMI), com a màxim en el termini de la present legislatura, ha d'assolir l'objectiu de 13.300 € / any.

Les pujades s'efectuaran progressivament complint com a mínim el següent calendari:

- Amb efectes d'1 de gener de 2018, 800 € mensuals, equivalents a 11.200 € anuals.

- Amb efectes d'1 de gener de 2020, 950 € mensuals, equivalents a 13.300 € anuals.

S'estableix que aquesta quantia del SMI podrà incrementar-se en anys successius, però en cap cas podrà disminuir.

Es modifica l'article 27 del Text refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, per establir els criteris de manera que el Govern ha de fixar anualment el SMI (prèvia consulta amb les organitzacions sindicals i associacions empresarials més representatives).

També es determina que La quantia del SMI serà objecte de revaloració al començament de cada any; la quantia de l'SMI de l'any precedent es revalorarà, com a mínim, en funció de l'IPC previst per a l'any, i es revisarà, amb efectes retroactius d'1 de gener de cada any, si l'IPC real supera l'IPC previst. En el cas que els pressupostos no continguin una previsió de l'IPC, s'utilitzarà com a referència de càlcul l'IPC de l'any anterior. En el SMI es computarà únicament la retribució en diners, sense que el salari en espècie pugui, en cap cas, donar lloc a la minoració de la quantia íntegra en diners d'aquell. La revisió del salari mínim interprofessional no afectarà l'estructura ni la quantia dels salaris professionals quan aquests, en el seu conjunt i còmput anual, siguin superiors a aquell.

Per últim, s’estableix que la quantia del salari mínim interprofessional no es pot embargar.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302