Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei de drets i garanties de la dignitat de la persona davant el procés final de la seva vida

15/05/2017
Aquesta proposició de llei es troba en tràmit Al Congrés dels Diputats, havent superat el tràmit de presa en consideració. Entrada en vigor: prevista en el termini d’un mes a partir de l’endemà de la seva publicació al BOE.

La proposició té com a objecte regular l'exercici dels drets de la persona davant el procés final de la seva vida. Particularment, planteja la regulació dels aspectes relatius a la informació a la que té dret una persona davant el procés final de la seva vida, al consentiment informat, a les voluntats anticipades, a les cures pal·liatives i als tractaments del dolor, tot establint previsions específiques per als menors i incapacitats que es trobin en les situacions que regula la proposició.

També incorpora una regulació dels deures del personal sanitari que atén els pacients que es troben en el procés final de la seva vida, així com les garanties per a la dignitat de la persona que les institucions sanitàries estaran obligades a proporcionar pel que fa a aquest procés.

A més, preveu un règim d’infraccions i sancions derivades de l’incompliment de la regulació prevista.

La regulació es configura com a bàsica

D'altra banda, modifica l'article 11 de la Llei 41/2002, de 14 de novembre, bàsica reguladora de l'autonomia del pacient i de drets i obligacions en matèria d'informació i documentació clínica, sobre instruccions prèvies.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302