Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Dret Llei 5/2017, d'1 d'agost, de mesures urgents per a l'ordenació dels serveis de transport de viatgers en vehicles de fins a nou places (DOGC del 3 d’agost de 2017)

22/09/2017
Entrada en vigor: 04/08/2017, a excepció de les mesures sancionadores previstes en els apartats 2 i 3 de l'article 4, que entraran en vigor el 03/10/2017.

La norma determina que la transmissió de les autoritzacions domiciliades a Catalunya que habiliten per a la prestació de serveis de transport de viatgers en la modalitat de lloguer de vehicles amb conductor (VTC) resta condicionada al fet que el cedent sigui titular de l'autorització des d'un període no inferior a 2 anys, comptadors des de la data d'atorgament efectiu de l'autorització al seu favor.

Es preveu la creació d’un Registre electrònic de comunicacions dels serveis de taxi. Les empreses titulars d'autoritzacions VTC residenciades a Catalunya han de comunicar a aquest Registre, amb caràcter previ a la seva realització, la prestació dels serveis de transport de viatgers realitzats a l'empara d'aquestes autoritzacions. Aquesta comunicació ha de ser duta a terme també per les empreses titulars d'autoritzacions VTC residenciades fora de Catalunya quan estiguin prestant serveis a Catalunya en els termes previstos a l'article 182.5 del R. Decret 1211/1990, de 28 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei d'ordenació dels transports terrestres.

A més, es determina el contingut concret que ha de tenir la dita comunicació prèvia.

Les empreses titulars de llicències i autoritzacions de taxi residenciades a Catalunya han de comunicar a aquest Registre, amb caràcter previ a la seva realització, la prestació dels serveis de taxi quan la recollida de passatgers es dugui a terme fora del terme del municipi per al qual se'ls ha atorgat la llicència o en el qual, si escau, s'hagin expedit les autoritzacions pertinents per a la prestació de serveis de caràcter interurbà.

Per altra banda, s’estableix l’obligació que Els vehicles amb autorització de lloguer de vehicles amb conductor de la sèrie VTC domiciliats a Catalunya disposin d'un distintiu específic, determinant el seu contingut i format.

S’estableix un règim sancionador com a conseqüència dels incompliments de les obligacions establertes en aquesta norma.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DEL PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302