Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 12/2017, del 6 de juliol, de l'arquitectura (DOGC del 13 de juliol de 2017)

04/09/2017
Entrada en vigor: 02/09/2017. L'objecte d'aquesta llei és establir mesures de foment i impuls de la qualitat arquitectònica i urbanística, i de la contractació de la redacció de projectes, de la direcció i de l'execució de les edificacions i de la urbanització dels espais públics, exclosos els treballs d'enginyeria civil regulats per la legislació d'obra pública, perquè les apliquin les administracions públiques de Catalunya i els ens, organismes i entitats que en depenen.

Per això defineix l’arquitectura i els seus valors als efectes d’aquesta llei, enumera les finalitats i determina l’interès públic de l’arquitectura. També estableix les mesures de divulgació de l’arquitectura i d’impuls de la qualitat arquitectònica. En particular, crea el Premi Catalunya en l’àmbit de l’Arquitectura i del Patrimoni Construït, amb l’objectiu de reconèixer les millors aportacions a l’arquitectura, al procés de creació arquitectònica i a la qualitat arquitectònica.

També crea el Consell de Qualitat Arquitectònica i Urbanística de Catalunya.

Determina normes complementaries a la contractació, fomentant la col·laboració simultània i coordinada de totes les disciplines professionals que participen en el procés constructiu. Així, es regulen les disposicions generals de la contractació de la creació arquitectònica. Estableix els subjectes obligats i les modalitats de contractació, el compliment dels valors inherents a l’arquitectura, els criteris de valoració de les proposicions tècniques i dels valors orientatius per calcular el pressupost de licitació dels contractes de serveis per a la redacció de projectes i d’execució d’obres. També estableix la composició i regles de funcionament dels jurats dels concursos d’idees i dels comitès d’experts i expertes dels contractes dels serveis del procés de creació arquitectònica. A més, es reforça la transparència i publicitat de la contractació de creació arquitectònica i dels instruments de planejament urbanístic; i la responsabilitat en la gestió dels projectes i execució de les obres.

En particular, regula les especificitats dels concursos d’idees d’arquitectura i de planejament urbanístic; les de la contractació dels serveis del procés arquitectònic, les de l'admissibilitat de variants o millores del projecte arquitectònic en els contractes d'obres; les de la contractació conjunta de l'elaboració del projecte i l'execució de l'obra, i de la concessió de la construcció i explotació d'obra del procés arquitectònic; les de la contractació de la redacció dels instruments de planejament urbanístic i dels projectes d'urbanització.

La Llei proclama que no implica en cap cas ni reserva d'activitat, ni ampliació o restricció de competències a cap col·lectiu professional, ni altera les atribucions que les lleis vigents els confereixen.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DEL PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302