Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 17/2017, de l'1 d'agost, del Codi tributari de Catalunya i d'aprovació dels llibres primer, segon i tercer, relatius a l'Administració tributària de la Generalitat (DOGC del 3 d’agost de 2017)

12/09/2017
Entrada en vigor: 04/08/2017. La proposició deroga expressament -entre d’altres- la Llei 7/2007, de 17 de juliol, de l’Agència Tributària de Catalunya, la disposició addicional Primera de la Llei 3/2015, d’11 de març de mesures fiscals, financeres i administratives.

El projecte de llei te per objecte establir l’estructura general del Codi Tributari de Catalunya i aprovar-ne el seus llibres primer, segon i tercer.

El llibre primer estableix unes normes comunes relatives a les fonts, amb especial referència a la reserva de llei en matèria tributaria, i a l’aplicació de les normes tributàries. Determina l’ordre de fonts normatives, l’àmbit d’aplicació de les normes del codi en els aspectes subjectius i temporals, alhora que estableix els criteris d’interpretació de les normes tributàries.

També estableix les disposicions generals sobre l’Administració tributària de la Generalitat de Catalunya: l’objecte i l’àmbit, els objectius i l’estructura de l’actuació de l’Administració tributària de la Generalitat de Catalunya i, els principis generals d’actuació de l’Administració tributària de la Generalitat de Catalunya, els deures i les obligacions a les que està sotmesa, i les potestats de què disposa per a poder complir les seves funcions, el règim general dels seus actes i la col·laboració interadministrativa i els agents del sistema tributari.

El llibre segon del codi regula l’Agència Tributària de Catalunya (disposicions generals, organització, personal, règim econòmic, de contractació i patrimonial, control financer i d’eficàcia, Cossos tributaris d’adscripció exclusiva a l’Agència Tributària de Catalunya). També regula la Junta de Tributs de Catalunya (funcions, composició, organització i funcionament, unificació de criteri, recurs contenciós administratiu).

El llibre tercer preveu el Consell Fiscal de Catalunya, com a alt organisme consultiu i d’assessorament del conjunt d’organismes i entitats públiques que integren l’Administració tributària de la Generalitat, i l’Institut de Recerca Fiscal i d’Estudis Tributaris de Catalunya.

Per últim, cal indicar que es preveu la creació del Registre d’assessors fiscals de Catalunya sota la dependència del Consell Fiscal de Catalunya.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DEL PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302