Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei de reforma de la Llei 1/1996, de 10 de gener, d’assistència jurídica gratuïta

18/04/2017
Presentada al Congrés dels Diputats pels Grups parlamentaris del PP, PSOE i Ciutadans. Pendent de la seva presa en consideració. Entrada en vigor: prevista per a l’endemà de la seva publicació al BOE, amb efectes a l’01/01/2017.

La iniciativa modifica els arts. 1, 22, 23, 25, 30, 36, 37, 40 de la Llei 1/1996, de 10 de gener, d’assistència jurídica gratuïta. Les modificacions que planteja assenyalen el caràcter obligatori del servei i que els col·legis han d'organitzar el servei de manera que els col·legiats puguin quedar dispensats de prestar-lo quan hi hagi raons que ho justifiquen.

La proposició preveu també que es garanteixi als professionals que prestin el servei una indemnització que estarà destinada a compensar les seves actuacions professionals.

Per altra banda, es preveu que les dotacions pressupostàries destinades al servei subvencionin no només la seva implantació i prestació del mateix com a tal, sinó més en concret -en aquest últim cas- l'atenció i el funcionament dels serveis que presten els col·legis.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302