Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Reial Decret Llei 12/2017, de 3 de juliol, pel qual es modifica el text refós de la Llei de Propietat Intel·lectual, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/1996, de 12 d'abril, pel que fa al sistema de compensació equitativa per còpia privada (BOE del 4 de juliol de 2017)

17/07/2017
Entrada en vigor: 01/08/2017, sens perjudici que la primera determinació del sistema de compensació equitativa per còpia privada (cànon digital), prevista a l'apartat 4 de l'article 25 del text refós de la Llei de Propietat Intel·lectual, es fixarà mitjançant el R. Decret que preveu la disposició final primera.

Modifica els articles 25, 31.2 i addiciona un apartat e) a l’article 154.5 del text refós de la Llei de Propietat Intelectual, aprovat pel R.Decret Legislatiu 1/1996, de 12 d’abril.

S’estableix un nou model de cànon digital en virtut del qual el pagament de la còpia privada recaurà en els fabricants i distribuïdors d'equips, aparells i suports de reproducció.

S’exceptua del pagament a les persones físiques i jurídiques que justifiquin el destí professional dels equips i suports adquirits, i a les entitats integrants del sector públic.

Per gestionar la facturació de la compensació equitativa per còpia privada als fabricants i distribuïdors, les entitats de gestió han de constituir una persona jurídica que, a més, serà la responsable de gestionar les excepcions del pagament i els reemborsaments.

El R. Decret-Llei fixa una implantació esglaonada per a la introducció del nou model. El primer any després de l'entrada en vigor d'aquesta norma s'aplicarà de manera provisional la compensació prevista a la D.T segona, que estableix, tant el llistat d'equips, suports i materials de reproducció, com les quanties econòmiques amb les que s'hauran d'abonar als autors

Transcorregut un any, s'han de regular mitjançant R. Decret, tant la relació d'equips, com les quanties, per adaptar-les a la realitat de la còpia privada i a les novetats tecnològiques del mercat. Les successives modificacions es faran mitjançant una ordre ministerial.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DE LES CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302