Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Reial Decret-Llei 15/2017, de 6 d'octubre, de mesures urgents en matèria de mobilitat d'operadors econòmics dins el territori nacional (BOE del 7 d’octubre de 2017)

16/10/2017
Entrada en vigor: 07/10/2017. Modifica l'art. 285.2 de text refós de la Llei de societats de capital, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2010, de 2 de juliol, de manera que s'estableix que (per excepció a la regla general que atribueix a la Junta General la competència sobre qualsevol modificació d'estatuts) és competent l'òrgan d'administració per canviar el domicili social dins del territori nacional, excepte disposició contrària dels estatuts.

Es considera que hi ha disposició contrària dels estatuts només quan els mateixos estableixin expressament que l'òrgan d'administració no té aquesta competència.

La reforma legal concreta que la "disposició contrària" existirà només quan els estatuts "disposin expressament que l'òrgan d'administració no té aquesta competència". És a dir, es necessitarà una menció expressa dels estatuts de la societat perquè el consell d'administració no sigui el competent per decidir el trasllat de la seu social de l'empresa.

Amb caràcter transitori es determina que "hi ha disposició contrària dels estatuts només quan amb posterioritat a l'entrada en vigor d'aquest Reial decret llei s'hagués aprovat una modificació estatutària que expressament declari que l'òrgan d'administració no té la competència per canviar el domicili social dins del territori nacional".

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DE LES CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302