Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei sobre la modificació de la Llei 17/2006, de 5 de juny, de la ràdio i la televisió de titularitat estatal, per recuperar la independència de la Corporació RTVE i el pluralisme en l'elecció parlamentària dels seus òrgans

08/05/2017
Aquesta proposició de llei es troba en tràmit en el Congrés dels Diputats, havent superat el tràmit de presa en consideració.

Entrada en vigor: prevista per a l’endemà de la seva publicació al BOE.

La proposició modifica l’article 10.1 de la Llei 17/2006, de 5 de juny, de la ràdio i la televisió de titularitat estatal establint que el Consell d'Administració de la Corporació RTVE estarà compost per dotze membres, tots ells persones físiques amb suficient qualificació i experiència professional, procurant la paritat entre homes i dones en la composició.

També modifica l’article 11, determinant que els membres del Consell d'Administració seran elegits per les Corts Generals, a raó de vuit pel Congrés dels Diputats i quatre pel Senat, d'entre persones de reconeguda qualificació i experiència professional. Dos dels membres del Consell a triar pel Congrés, ho seran a proposta dels dos sindicats més representatius a nivell estatal amb implantació a la corporació. Els candidats proposats hauran de comparèixer prèviament en audiència pública al Congrés i el Senat, per tal que les dues Cambres puguin informar-se de la seva idoneïtat per al càrrec . La seva elecció requerirà una majoria de dos terços de la Cambra corresponent.

Per altra banda es preveu que el Congrés dels Diputats designarà, d'entre els dotze consellers electes, a qui exercirà el càrrec de president de la Corporació RTVE i del Consell. Aquesta designació requereix una majoria de dos terços de la Cambra.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302