Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

Comunicat ICAB

18/05/2012
La Junta del Col·legi d’Advocats de Barcelona reitera que la violència al carrer per part de grups minoritaris (en aprofitar-se de concentracions i/o manifestacions legals de la ciutadania) no justifica ni legitima cap reforma legislativa que tendeixi a reduir els drets constitucionals d’associació, de reunió, d’expressió, de presumpció d’innocència, de dret a l’honor i a la pròpia imatge que tenen tots els ciutadans.
Comunicat ICAB

Això comporta que  la ciutadania es converteix en víctima no només dels atacs dels grups violents que malmeten béns i drets de les persones, sinó també de les reformes legislatives que retallen drets i endureixen més el Codi Penal, que ja preveu penes greus per les actituds violentes i els atacs als cossos i forces de seguretat.

Per això, el Col·legi d’Advocats de Barcelona manifesta que s'hauria de tancar el web del Departament d’Interior de la Generalitat mentre no es resolguin certs aspectes que poden considerar-la inconstitucional per atemptar contra el drets a la presumpció d’innocència, a l’honor i a la pròpia imatge. Igualment, des de  l’ICAB es considera que la difusió de les fotografies i imatges de ciutadans no imputats judicialment hauria de ser autoritzada expressament per un jutge.