Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

El Departament de Justícia sol·licita dels órgans judicials l’abonament de les costes directament als professionals quan aquests actuïn en defensa d’ofici

25/05/2016
Amb la finalitat de poder aconseguir la màxima eficiència dels sistemes de reintegrament econòmic dels professionals d’ofici, previstos a la llei 1/96, d’Assistència Jurídica gratuïta, de 10 de gener, i de conformitat amb el que es va acordar en la reunió de la Comissió Mixta de seguiment de l’assistència jurídica gratuïta de 21 d’abril de 2016, entre el CICAC i el Departament de Justícia, la Secretaria de Relacions amb l’Administració de Justícia ha tramès comunicació al Secretari de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sol·licitant que difongui entre els Lletrats de l’Administració de Justícia, amb la finalitat de poder donar compliment a les previsions de l’art. 36 de la Llei 1/96:
El Departament de Justícia sol·licita dels órgans judicials l’abonament de les costes directament als professionals quan aquests actuïn en defensa d’ofici
  • La necessitat de tenir especial cura en efectuar l’abonament dels imports corresponents a la condemna en costes de la part contrària a la del client que litiga amb professionals d’ofici, directament als professionals d’ofici.
  • La necessitat de prioritzar la tramitació de les jures de comptes en els supòsits en els que el client que litiga amb professionals de torn d’ofici no disposi del dret a la justícia gratuïta.

La comunicació recorda, també, l’obligació dels lletrats de comunicar l’obtenció del cobrament dels imports corresponents als seus honoraris professionals, per procedir a la devolució de les quantitats eventualment percebudes amb càrrec als fons públics per la seva intervenció en el procés.

Contactes