Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 17/2015, de 9 de juliol, del Sistema Nacional de Protecció Civil (BOE de 10 de juliol de 2015)

11/07/2016
Entrada en vigor: 10/01/2016. Deroga expressament la Llei 2/1985, de 21 de gener, de protecció civil.

L'objecte d'aquesta llei és establir el Sistema Nacional de Protecció Civil com a instrument essencial per assegurar la coordinació, la cohesió i l'eficàcia de les polítiques públiques de protecció civil, i regular les competències de l'Administració General de l'Estat en la matèria.

La Llei preveu el Sistema Nacional de Protecció Civil integra l'activitat de protecció civil de totes les administracions públiques, en l'àmbit de les seves competències, per tal de garantir una resposta coordinada i eficient.

També regula l'Estratègia del Sistema Nacional de Protecció Civil, que consisteix a analitzar prospectivament els riscos que poden afectar les persones i béns protegits per la protecció civil i les capacitats de resposta necessàries, i en formular en conseqüència les línies estratègiques d'acció per alinear , integrar i prioritzar els esforços que permetin optimitzar els recursos disponibles per mitigar els efectes de les emergències.

S'estableix que el Consell Nacional de Protecció Civil ha d'aprovar les línies bàsiques de l'Estratègia del Sistema Nacional de Protecció Civil i les directrius per a la seva implantació, seguiment i avaluació periòdica.

La llei estableix i regula els drets a la protecció en cas de catàstrofe, a la informació i a la participació. A més estableix el deure de col·laboració i el deure de cautela i autoprotecció.

D'altra banda, la llei regula les Actuacions del Sistema Nacional de Protecció Civil (Anticipació, Prevenció de riscos de protecció civil, Planificació, Resposta immediata a les emergències, Recuperació, Avaluació i inspecció del Sistema Nacional de Protecció Civil, Emergències d'interès nacional) i els recursos humans del Sistema Nacional de Protecció Civil.

A més, concreta les competències dels òrgans de l'Administració General de l'Estat, els mecanismes de cooperació i coordinació i conclou regulant el règim sancionador derivat d'aquesta Llei.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302