Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Novetats Jurídiques / Jurisprudència

Llei 3/2015, de 30 de març, reguladora de l’exercici de l’alt càrrec de l’Administració General de l’Estat (BOE de 31 de març de 2015)

27/06/2016
Entrada en vigor: 20/04/2015.

Deroga expressament la Llei 5/2006, de 10 d'abril, de regulació dels conflictes d'interessos dels membres del Govern i dels alts càrrecs de l'Administració General de l'Estat, el Reial Decret 432/2009, de 27 de març, per qual s'aprova el Reglament pel qual es desenvolupa la Llei 5/2006, de 10 d'abril, de regulació dels conflictes d'interessos dels membres del Govern i dels alts càrrecs de l'Administració General de l'Estat i l'Acord de Consell de Ministres de 18 de febrer de 2005 pel qual s'aprova el Codi de Bon Govern dels membres del Govern i dels alts càrrecs de l'Administració General de l'Estat.

La Llei té per objecte establir el règim jurídic aplicable als qui exerceixen un alt càrrec a l'Administració General de l'Estat i en les entitats del sector públic estatal, determinant qui són considerats alts càrrecs a l'efecte d'aquesta Llei.

Es determinen les condicions d'idoneïtat (honorabilitat, formació i experiència adequades) que hauran de reunir aquests càrrecs.

L'exercici de l'alt càrrec queda sotmès a l'observança, a més de a les disposicions de bon govern recollides en la Llei 19/2013, de 9 de desembre, als principis establerts a efectes en aquesta Llei.

Es determina el règim retributiu i de protecció social dels alts càrrecs, la compensació després del cessament, la incompatibilitat de les seves retribucions, els principis aplicables a la gestió dels recursos humans, econòmics i materials al seu càrrec.

També es determina el règim de conflictes d'interessos i d'incompatibilitats (amb concreció de la seva dedicació exclusiva al càrrec, les limitacions patrimonials aplicables a les seves participacions societàries, i l'exercici d’activitats privades posteriors al cessament del càrrec, les declaracions d'activitats, béns i drets) així com els Òrgans de vigilància i control dels alts càrrecs de l'Administració General de l'Estat, i el règim sancionador derivat de les infraccions per incompliment de les previsions d'aquesta llei.

A més s'estableix -per als candidats a determinats càrrecs i amb caràcter previ al seu nomenament- la posada en coneixement del Congrés dels Diputats, per a la seva compareixença.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302