Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Formació / Biblioteca

Oberta la matrícula per al Curs d’Especialització i Diploma sobre l’aplicació a Espanya de la Jurisprudència del Tribunal Europeu dels Drets Humans

20/05/2016
El Centre d’Estudis Polítics i Constitucionals i la Comissió de Cultura de l’ICAB organitzen del 20 de juny al 4 de juliol un Curs d’Especialització sobre l’aplicació a Espanya de la jurisprudència del TEDH. Aquesta acció formativa tindrà lloc a la seu col·legial (Mallorca, 283).
Oberta la matrícula per al Curs d’Especialització i Diploma sobre l’aplicació a Espanya de la Jurisprudència del Tribunal Europeu dels Drets Humans

Les inscripcions per assegurar la plaça al curs s’han de fer on-line a través de l’enllaç:

L'any 2005, el Centre d'Estudis Polítics i Constitucionals (CEPC) va publicar la primera edició del llibre L'Europa dels Drets. En aquest estudi, sota la direcció dels professors García Roca i Santolaya Machetti, un grup d'experts, configurat a la fi de la dècada anterior al voltant de cròniques jurisprudencials i projectes de recerca, va sistematitzar la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans, TEDH.

Deu anys més tard, amb dues edicions d'aquesta obra esgotades, una tercera a la disposició del públic, i una altra en anglès, el CEPC organitza aquest curs on pretén analitzar la influència, en la configuració i aplicació dels drets fonamentals dels espanyols, de la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans.

És un estudi d'aquells aspectes que tenen una major incidència en l'aplicació dels drets fonamentals per als nostres tribunals; bé per tractar-se d'una doctrina asseguda en ocasió d'un cas espanyol o bé perquè els seus principis han servit per definir l'abast d'un dret tal com és aplicat al nostre país  com per exemple, la línia jurisprudencial de Berrehab contra els Països Baixos de 21 de juny de 1988.

El curs ofereix, doncs, una visió aplicada a Espanya de la jurisprudència derivada del Conveni Europeu dels Drets Humans, i es dirigeix tant al món acadèmic i universitari com a altres operadors jurídics, en particular a advocats,  a jutges i magistrats que comencen a plantejar-se el recurs al TEDH com a alternativa fins i tot a un cada vegada més problemàtic recurs d'empara.

Contactes