Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

Presentació d’escrits telemàtics de procediments de jurisdicció social

18/07/2016
El desenvolupament del sistema e-Justícia a Catalunya
Presentació d’escrits telemàtics de procediments de jurisdicció social

El Departament de Justícia ha iniciat els processos adients per donar compliment a la Llei 42/2015, que estableix l’obligatorietat de les comunicacions telemàtiques entre els col·lectius professionals i els òrgans de l’Administració de justícia. Aquests processos, complexos en tant que afecten a nombrosos col·lectius professionals i a tot el territori de l’Administració de justícia, s’aniran implementant de forma progressiva.

Un d’aquests  processos és la presentació d’escrits totalment telemàtics de procediments de la jurisdicció social, en aquells òrgans judicials de la jurisdicció esmentada que ja disposen de la gestió processal social en e-Justícia.cat.

El proper 17 de juliol finalitza la prova pilot de presentació d’escrits telemàtics de la jurisdicció social en el partit judicial de Sabadell. Després d’aquesta primera fase el 18 de juliol s’inicia un període voluntari de presentació d’escrits telemàtics per a tots els professionals dels col·lectius d’advocats i procuradors en els partits judicials de Sabadell, Terrassa, Granollers i Mataró.

Més endavant la propera i tercera fase consistirà en activar, pels partits judicials esmentats, la presentació d’escrits telemàtics de forma obligatòria. Per aquest motiu els professionals quedaran obligats a complir amb la directriu de presentar telemàticament els escrits a Sabadell, Terrassa, Granollers i Mataró.

De la data d’activació de de la següent fase se us informarà en el moment corresponent, com a conseqüència de les reunions que s’estan mantenint amb el Departament de Justícia i quins acords es prenen de manera consensuada amb el col·lectiu professional i d’acord amb la Sala de Govern del TSJC.

18/07/2016