Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Nota de Premsa Intercol·legial

NOTA DE PREMSA I VÍDEO: La Intercol·legial i la UAB signen un acord de col·laboració per fer un seguiment dels projectes de la Unió Europea que puguin afectar als Col·legis Professionals

22/06/2016
El president de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, Oriol Rusca Nadal, i la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margarita Arboix Arzó, han signat un conveni de col·laboració en el marc d’un acte celebrat a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Arran d’aquest acord, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) facilitarà a la Intercol·legial informació de la Unió Europea sobre aspectes que puguin afectar als col·legis professionals, especialment en allò relacionat a la prestació de serveis professionals.
NOTA DE PREMSA I VÍDEO: La Intercol·legial i la UAB signen un acord de col·laboració per fer un seguiment dels projectes de la Unió Europea que puguin afectar als Col·legis Professionals

Per aquest motiu ambdues institucions constituiran una comissió conjunta d’estudis que tindrà com a objecte fer el seguiment d’aquesta matèria amb l’objectiu de mantenir actualitzada la informació sobre les matèries que puguin afectar als Col·legis Professionals procedents de les Institucions de la Unió Europea, i determinar, si s’escau, la conveniència de realitzar estudis conjunts més específics d’alguns punts concrets. La UAB nomenarà com a representants d’aquesta Comissió a personal investigador adscrit a l’ Institut d’Estudis Europeu, mentre que la Intercol·legial designarà entre els seus membres a aquells que hauran de formar-ne part.

El president de la Intercol·legial ha destacat que aquesta Associació “vol fomentar especialment les relacions entre el sector col·legial i el món acadèmic, a fi de promoure un marc de col·laboració i comunicació fluïdes i de fomentar també la investigació sobre la institució dels col·legis professionals i sobre els serveis professionals des d’un vessant jurídic, social econòmic i de governança institucional. Aquest Conveni és un pas endavant molt important en aquesta línia”.

Per la seva banda, Arboix ha afirmat que "la UAB considera prioritària la relació amb el món professional", així com "la transferència de coneixement al conjunt de la societat” i ha emfatitzat, en aquest sentit, la importància estratègica de la col·laboració acadèmica amb els col·legis professionals. La rectora ha destacat també que la UAB és una institució acadèmica de referència en l'àmbit dels estudis europeus.

Què és l’Associació Intercol·legial

L’Associació Intercol·legial, que representa més de 100 col·legis professionals amb més de 250.000 col·legiats/des de tots els àmbits professionals, va néixer amb la voluntat de reforçar la projecció social dels col·legis professionals, impulsar iniciatives d’interès comú, actuar com a interlocutora amb les Administracions i estudiar qüestions que afecten el col·lectiu, independentment del sector al qual pertanyin. El 28 d’abril de 2016 la Intercol·legial va complir 5 anys des de la seva constitució com a Associació.
Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

La Universitat Autònoma de Barcelona és una institució de Dret Públic, que té com a objectiu prestar el servei públic de l’ensenyament superior mitjançant la docència, la recerca i l’estudi sota el respecte dels principis d’autonomia universitària i de llibertat de càtedra. A fi de complir millor amb els seus objectius, la Universitat Autònoma de Barcelona va crear, en data 12 de novembre de 2015 l’Institut d’Estudis Europeus (IEE-UAB), que té com a objectiu “organitzar, promoure i desenvolupar la recerca en l’àmbit dels Estudis Europeus a la UAB; introduir aquesta recerca i els seus resultats a les activitats de docència del professorat que hi participa; i promoure la transferència de coneixement en l’àmbit dels estudis europeus a partir de la col·laboració estreta entre el IEE-UAB i els agents econòmics, socials, culturals, etc”.

Coveni Intercol·legial-UAB from ICAB on Vimeo.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat