Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Formació / Biblioteca

Oberta la matrícula per al Curs d’Especialització Lletrada en la Jurisdicció de Menors 2016

26/05/2016
El Col·legi de l’Advocacia organitza del 6 de juny al 20 de juliol de 2016, al Centre de Formació, un curs de Especialització Lletrada en la Jurisdicció de Menors pel Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya.
Oberta la matrícula per al Curs d’Especialització Lletrada en la Jurisdicció de Menors 2016

El primer bloc d’aquest curs abordarà els fonaments teòrics del Dret de menors, des de la responsabilitat penal i la minoria d’edat, els antecedents, l’evolució històrica i la naturalesa jurídica de la jurisdicció de menors, passant per l’advocat i la seva ètica davant aquest tema.  Hi participaran com a ponents Sergi Cardenal Montraveta, professor titular de Dret Penal de la Universitat de Barcelona, i Marina Roig Altozano, advocada i vocal de la Secció de Dret Penal de l’ICAB.

El segon bloc es basarà en l’objectiu de la Llei: la reeducació del menor. Es parlarà de les característiques de l’adolescència com a etapa evolutiva i de la mediació com a alternativa al procés de la mà de Núria Mora Hoyo, tècnica en Mediació, i Carlota Soriano Pozo, tècnica d’Assessorament.

Finalment, els aspectes orgànics i processals s’explicaran en el tercer bloc. Els principis del procediment, aspectes substantius de la Llei, àmbit d’aplicació de la Llei, la detenció del menor, drets i garanties, la Instrucció de Fiscalia, les diligencies preliminars, la descripció de les mesures, l’actuació de l’acusació i de la defensa, l’execució: tràmits i viabilitat per substituir la mesura i els casos pràctics seran alguns del temes que es tractaran.  

Els advocats Jénifer Lahoz Abós,Constatino Adell Artiga i Inés Cornet; Susana Martín Meléndez, Fiscal de Menors; Ramon Mariñosa Peiret, magistrat del Jutjat de Menors núm. 4 de Barcelona; Mariano David García Esteban, magistrat del Jutjat de Menors núm. 3 de Barcelona i  Ramon González García, magistrat del Jutjat de Menors núm. 6 de Barcelona seran els professors d’aquest darrer bloc del curs.  

Per ampliar informació o realitzar la inscripció, podeu accedir al següent enllaç:

Contactes