Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Justícia Penal Internacional

Comunicat de la Comissió de Justícia Penal Internacional de l’ICAB amb motiu del Dia Internacional de la Justícia Penal Internacional 2016

18/07/2016
El 17 de juliol se celebra a tot el món el Dia Mundial de la Justícia Internacional en commemoració al 18è aniversari de l'adopció de l'Estatut de Roma, Tractat fundacional de la Cort Penal Internacional.
Comunicat de la Comissió de Justícia Penal Internacional de l’ICAB amb motiu del Dia Internacional de la Justícia Penal Internacional 2016

Aquesta celebració suposa enfortir el compromís de tots els Estats amb la justícia penal internacional, de suport als continguts de l’Estatut de Roma  i de solidaritat i justícia amb les víctimes dels crims de lesa humanitat, genocidi i crims de guerra.

Aquest any, s’han produït dos avanços substancials per a la Justícia Penal Internacional.

En primer lloc, la sentència de la Cort Penal Internacional condemnatòria de 18 anys de presó a Jean Pierre Bemba Gombo, en contemplar la violació com a arma de guerra i sent condemnat per crims comesos per persones que eren sota el seu control.

D'altra banda, l’adhesió de El Salvador a l’Estatut de Roma, constituint el 124 Estat membre de la CPI.

Aquests fets reafirmen els objectius de la Justícia Penal Internacional: acabar amb la impunitat en els crims de lesa humanitat, genocidi i crims de guerra i ratifiquen que anem pel bon camí.

Des de la Comissió de Justícia Penal  Internacional del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), reiterem el compromís per:  

 • Fomentar, promoure i col·laborar en tot allò que signifiqui la lluita contra la impunitat, la protecció dels drets dels justiciable i de les víctimes en el marc internacional.      
 • Potenciar sistemes d’alertes internacionals quan l’exercici de l'advocacia o la independència de l’advocat/da es trobi en perill per manca de garanties o de respecte als drets humans.
 • Col·laborar amb altres associacions internacionals d’advocats, organismes i jurisdiccions internacionals  en l’àmbit penal i en defensa dels drets humans.

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comissions
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  Comissió d'Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances, Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia, Comissió de Dones Advocades, Comissió de Dret Penitenciari, Comissió de Drogues , Comissió de Justícia Penal Internacional , Comissió dels Drets de la Gent Gran , Comissió per a la Igualtat de Drets dels Nous Models de Família , Comissió de Prospectives T. 93 601 12 12 - EXT. 5341 F. 93 487 16 49 E. comissions@icab.cat