Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Nota de Premsa Intercol·legial

NOTA DE PREMSA: La Intercol·egial i l’Ajuntament de Barcelona realitzen la jornada “Societat civil i persones refugiades: hi ha vies legals per acollir-les a Barcelona?”

La Intercol·legial i l’Ajuntament de Barcelona realitzen la jornada “Societat civil i persones refugiades: hi ha vies legals per acollir-les a Barcelona?”

Aquesta jornada, que tindrà lloc al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona el dimarts 21 de juny, es realitza en el marc de commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades

Barcelona 20/6/2016. En el marc de la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades, l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya i el pla 'Barcelona, ciutat refugi' de l’Ajuntament de Barcelona organitzen una jornada d’estudi i testimoni sobre la situació jurídica de les persones refugiades que arriben a Europa i l’existència de vies legals per acollir-les a Barcelona. La jornada se celebrarà a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Mallorca 283. Auditori de la 8a planta).

L’acte s’iniciarà a les 12h, amb la presentació de l’acte per part de Núria Carrera, vicepresidenta de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya i degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya; d’Albert Tort, vicepresident de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya i president del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Barcelona i de Jaume Asens, quart tinent d'alcaldia i director de l'Àrea de Drets de la Ciutadania, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona. Mentre que la cloenda, prevista per a les 14h, anirà a càrrec d’Oriol Rusca, president de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya i degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i d’Ignasi Calbó, coordinador del “Pla Barcelona Ciutat Refugi” de l’ Ajuntament de Barcelona.

Durant la jornada es realitzaran dues ponències. La primera porta per títol “Diferències entre la Llei orgànica d’estrangeria i la Llei d’asil” i comptarà amb la participació de Gemma Solanas, diputada de la Junta de Govern de l’ICAB i de la ponent Anna Figueras, advocada especialista en protecció jurídica internacional.

La segona taula, que es realitzarà a les 13.15h,  es titula “Informació sobre el que està succeint als camps de refugiats. Possibilitat d’accés d’aquestes persones al nostre territori. Maniobrabilitat de la societat civil en aquesta situació”. Aquesta taula serà presentada per Montserrat Montal, vocal de la Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona i comptarà amb la participació com a ponents de: Meritxell Cascan, infermera, membre d’Ajudem-Ayudamos-Help; Joan Mas, treballador social i de l’advocada Anna Figueras. Actuarà com a moderador de la taula Carles McCragh, president de la Comissió de Drets Humans del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya i degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona.

La jornada està oberta als professionals col·legiats a les corporacions integrades en l’associació i a les entitats socials que tenen vinculació o interès directe en aquest tema.

CONVOCATÒRIA

ACTE: La Intercol·legial i l’Ajuntament de Barcelona realitzen la jornada “Societat civil i persones refugiades: hi ha vies legals per acollir-les a Barcelona?”

DATA I HORA: Dimarts 21 de juny, de 12 a 14h.

LLOC: Col·legi de l’Advocacia de BarcelonaMallorca 283
(Auditori de la 8ª planta)

 

Què és l’Associació Intercol·legial

L’Associació Intercol·legial, que representa més de 100 col·legis professionals amb més de 250.000 col·legiats/des de tots els àmbits professionals, va néixer amb la voluntat de reforçar la projecció social dels col·legis professionals, impulsar iniciatives d’interès comú, actuar com a interlocutora amb les Administracions i estudiar qüestions que afecten el col·lectiu, independentment del sector al qual pertanyin. El 28 d’abril de 2016 la Intercol·legial va complir 5 anys des de la seva constitució com a Associació.


Per a més informació
Departament de comunicació Intercol·legial

Clara Llensa (661171111)
Roser Ripoll (650437845)

Telf. 934961880

http://www.intercolegial.cat// premsa@intercolegial.cat// premsa@icab.cat