Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Reial Decret-Llei 1/2016, de 15 d'abril, pel qual es prorroga el Programa d'Activació per a l'Ocupació (BOE del 16 d’abril de 2016)

25/04/2016
Entrada en vigor: 16/04/2016. Modifica el Reial Decret llei 16/2014, de 19 de desembre, pel qual es regula el Programa d'Activació per a l'Ocupació per tal de prorrogar els efectes del Programa indicat, permetent que es puguin beneficiar del mateix les persones que figurin inscrites com a demandants d'ocupació en el Servei Públic d'Ocupació competent a data 1 d'abril de 2016.

Aquest requisit s'entendrà complet en els supòsits en què el treballador, tot i no estar inscrit com a demandant d'ocupació en aquesta data, tingui interrompuda la inscripció a causa de la realització d'un treball per compte d'altri, sempre que la durada del contracte hagi estat per temps inferior a 90 dies.

Per ser admesos en el programa i obtenir el reconeixement de l'ajuda econòmica d'acompanyament prevista en l'article 7 de la referida disposició, les persones aturades hauran de presentar la sol·licitud d'incorporació al programa entre el 16 d'abril de 2016 i el 15 d'abril de 2017, a l'oficina de prestacions del Servei Públic d'Ocupació Estatal que correspongui a la persona aturada, juntament amb la documentació acreditativa de què es reuneixen els requisits recollits en l'article 2 i el compromís d'activitat que s'ha de subscriure pel sol·licitant.

Les persones que es trobessin inscrites com a demandants d'ocupació a data 1 desembre 2014 podran ser beneficiàries del Programa d'Activació per a l'Ocupació sempre que reuneixin tots els requisits d'accés al programa exigits en l'article 2 del Reial Decret llei 16/2014, de 19 de desembre, excepte el que estableix el seu apartat 1.b) relatiu a la inscripció com a demandant d'ocupació a data 1 d'abril del 2016.

La vigència del programa de requalificació professional de les persones que exhaureixin la seva protecció per desocupació es prorrogarà de forma automàtica per períodes de sis mesos, a partir del 16 d'agost de 2013, sempre que la taxa d'atur sigui superior al 18 per cent segons la última enquesta de població activa publicada amb anterioritat a la data de la pròrroga i es reuneixin, dins el període prorrogat que correspongui, els requisits que estableix el Reial Decret llei 23/2012, de 24 d'agost.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302