Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 1/2015, del 5 de febrer, del règim especial d'Aran (DOGC de 13 de febrer de 2015)

11/07/2016
Entrada en vigor: 14/02/2015. Deroga la Llei 16/1990, del 13 de juliol, sobre el règim especial de la Vall d'Aran.

Modifica l'apartat 1 i afegeix un apartat, el 3, a l'article 442-13 del Codi civil de Catalunya,  sobre la destinació dels béns heretats

Aquesta llei estableix el règim especial propi d'Aran, amb l'objectiu de protegir-ne el caràcter singular, els drets històrics i la identitat nacional, que són reconeguts, emparats i respectats pels articles 11 i 94 i la disposició addicional cinquena de l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

Es determina el territori que integra l’Aran, la seva organització, així com la seva integració singular en la divisió territorial de Catalunya. Es reconeix la seva autonomia i posició institucional.  Es regula la Bandera, escut, festa i himne d’Aran. També la seva llengua pròpia, drets lingüístics, el reconeixement de llur patrimoni cultural i la capitalitat.

Per altra banda, es regulen els drets i deures dels ciutadans de l’Aran dins del seu territori, els principis rectors del Consell General d'Aran, el funcionament i competències dels òrgans del Consell General, les potestats i competències del Consell General i les relacions d’aquest amb la Generalitat i amb les altres institucions públiques i el finançament del Consell General d'Aran.

La llei conclou establint un procediment específic de la seva pròpia modificació que, a més, d'acord amb el que disposa l'article 62.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, té naturalesa de llei de desenvolupament bàsic de l'Estatut.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302